Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A zene Isten ajándéka

A zene Isten ajándéka Kultúra

Pénteken a kovásznai központi református templomban, a helyi Pastorala Kulturális Egyesület szervezésében megtartották a háromszéki kamarakórusok 13. találkozóját.

A rendezvényen a házigazda Pastorala Kamarakórus mellett jelen volt a sepsiszentgyörgyi Cantus Firmus, a kézdivásárhelyi Cantus, az udvarhelyi Psallite, a szombatfalvi református vegyes kar, az alsórákosi református vegyes kar és a pákéi református dalkör. Bűnbánati istentiszteletet Balogh Zoltán kézdi-orbaiszéki református esperes tartott, az egybegyűlt kóristákat pedig Vén Erzsébet, a Pastorala Kulturális Egyesület vezetője Luther Márton Asztali beszélgetések gondolataival köszöntötte, hangsúlyozva: a zene nem emberi dolog, hanem Isten ajándéka.

Kérdésünkre Vén Erzsébet elmondta: a kórustalálkozó célja, hogy megismerjék és bemutassák egymásnak, valamint a nagyközönségnek a kórusok reportoárját, munkásságát, ugyanakkor kialakuljon egy szorosabb kötelék is a kórustagok között. A kovásznai Pastorala Kamarakórus több mint 20 éve énekel, közel 30 állandó taggal rendelkezik. Az egyházi rendezvények mellett különböző megemlékezéseken (pl. ’56-os megemlékezés) és kulturális ünnepségeken lép fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük