Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szeretet varázsa

A szeretet varázsa Kultúra

Különleges kiállítás díszíti pár napja a sepsiszentgyörgyi Valkes gyár ebédlőjének falait: a gyárba bedolgozó fogyatékkal élők és csoportvezetőjük, Gyimesi Nagy András amatőr képzőművész munkái tesznek hozzá értéket az ebédszünet perceihez.

Gyimesi Nagy András Laczkó Emíliával együtt hosszú ideje foglalkozik az Írisz Házból a Valkesbe szervezetten bejáró, munkaképes fiatalok csoportjával, akik a gyárban a különböző kábeleket illesztik a csatlakozókba. A sérült fiatalok jókedvvel végzik munkájukat, örülnek, hogy közösségben és hasznosak lehetnek, „András bácsi” pedig nagy szeretettel tartja össze a csoportot, és igyekszik a legtöbbet, a legjobbat kihozni a csoporttagokból. Tavasz óta biztatja őket, hogy alkossanak valami szépet, így mostanra négyük válogatott munkáiból összeállt A szeretet varázsa című kiállítás, melynek megnyitóját Kese László igazgató is megtisztelte jelenlétével.

Hirdetés
Hirdetés

– Abban bízom, hogy e képek mindannyiunknak segíteni fognak, hogy lássuk a részleteket, s az élet azon értékeit, amire a nagy rohanásban nem nagyon figyelünk – mondta az igazgató. A szót a meghatott András bácsi vette át, aki szerint a modern csörtetést most megcáfolja a két intézmény: a Valkes, amely kenyeret ad a fogyatékkal élők kezébe, és az Írisz Ház, amely lelki támogatást nyújt nekik.

A nyugdíjasként munkába visszahívott amatőr képzőművész, akinek munkáját a művésztársak is nagyra értékelték, és ezt jelenlétükkel is nyomatékosították, a kiállítók műveit és lelki tartalmát méltatta pár szóban, így a Fehér Ágotáét, Csata Zoltánét, a Kiss Barbaráét, az Erőss Kingáét is, majd zárásképpen Ágota énekelt, Barbara furulyázott egy rövid énekszámo

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások