Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

17. Erdélyi Humorfesztivál

17. Erdélyi Humorfesztivál Kultúra

Április 2–5. között zajlik a 17. Erdélyi Humorfesztivál – fórum, ahol nem félnek górcső alá venni a politikai, közéleti, társadalmi kérdéseket, nem félnek kritikát megfogalmazni, de még ironizálni sem, tabukat döntögetni és szarkasztikusnak lenni, hiszen ilyenek a humoristák.

Hirdetés
Hirdetés

Az Erdélyi Humorfesztivál idei főszervezői változatlanul az RMDSZ, illetve András Előd és György Botond humoristák. A fesztiválnak az erdélyi humor fővárosa, Kolozsvár ad otthont. A március 2-i sajtótájékoztatón is rendhagyó téma köré építették fel a fesztivál beharangozását, hangsúlyozván, jó ütőkártyát jelent, hogy idén a választási kampányra esik. Barabás Csongor István szervező kiemelte: „mutassuk fel nevetésünk erejét, ne maradjunk otthon, hallassunk hangunk a nézőtéren is.”

György Botondtól, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, olyan stabil programjuk van, hogy akár kormányra is mehetnének vele. Majd hozzátette, szombaton, április 4-én a magyarországi Showder Klubból ismert Janklovics Péter és Elek Péter közös előadása mellett Zsók Levente, András Előd és ő maga lép színpadra. Vasárnap, 5-én Vass Csaba, Felméri Péter, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Nagy Bandó András szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Emellett alternatív programokkal várják majd az érdeklődőket. Csütörtökön, április 2-án este Gyertek le Humorfesztre címmel interaktív show-műsor lesz György Botival, ahol hat erdélyi közszereplő két csapatban méri össze erejét. Pénteken Quiz Night várható humor témában, majd slam poetry.

A fesztiválra a napi belépő 35 lejbe, diákkártyával 30 lejbe kerül, a bérlet ára pedig 49 lej, ám diákigazolvánnyal csupán 44 lejt kóstál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük