Felhívás!

Zajlik az APIA-kampány

Zajlik az APIA-kampány Kovászna megye

Javában zajlik a területalapú támogatás folyósításának a kérése a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél (APIA). A Kovászna megyei fiók által közölt adatok szerint a gazdák több mint fele már benyújtotta igénylését, igaz, a földterületet illetően még a potenciális mennyiség harmadánál tartanak. A határidő május 15-e.

A március 1-jén megnyílt támogatási időszak kezdete óta Háromszéken 7441 kérést nyújtottak be összesen 34.770,48 hektár területre – tájékoztatott a sepsiszentgyörgyi ügynökség. Idén kizárólag elektronikus módon lehet támogatást igényelni.

– A gazdáknak elektronikus formában kell regisztrálniuk egy támogatási kérést, függetlenül attól, hogy mekkora földterületet művelnek és az hány darabban, esetleg hány helységben található – nyilatkozta korábban György Ervin, az APIA Kovászna megyei kirendeltségének igazgatóhelyettese.

Az érdekelteknek, miután a polgármesteri hivatalokban tisztázták a földterület helyzetét a gazdalajstromban, az IPA ONLINE applikációt kell használniuk. Országos szinten a kampány kezdete óta 484.871 kérést regisztráltak, amelyekben összesen 3.022.160 hektár területre kértek támogatást. Kovászna megyében tavaly összesen 12.635 gazda 116.025 hektár területre kért területalapú támogatást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.