Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zajlik a közúti forgalomfelmérés

Zajlik a közúti forgalomfelmérés Kovászna megye

A Brassó megyei regionális híd- és útügyi vállalat közleményben tájékoztatja a lakosságot, a gépjárművezetőket, hogy szerdán reggel megkezdődött a romániai közúti forgalomra vonatkozó statisztikai adatgyűjtés.

A 8-12, illetve 14-18 óra közötti időszakban a felmérési pontokon áthaladó járműveket a közlekedési rendőrök megállíthatják, melléksávokra terelhetik, ahol az illetékesek egy sor kérdést tesznek fel a gépkocsivezetőknek. Például: az indulási és érkezési helyek, az utazás, autózás célja, teherszállítók esetében az áru meghatározása, személyfuvarozóknál a járműben lévő utasok száma. 

A Brassó megyei útügy hatásköréhez tartozó helyszínek közül felmérés indult, illetve folytatódik: a 11-es országúton, Kézdivásárhely bejáratánál, szintén a 11-es országúton, Brassó város Szászhermány felé vezető kijáratánál, az 1A országúton, Brassó és Prahova megye határánál, valamint Szeben, Maros (Erdőszentgyörgy, Szászrégen) és Hargita (Csíkrákos, Borzont) megyei, illetve a megyéken áthaladó közutak mentén.

A felmérés célja az, hogy bizonyos útszakaszokon adatokat gyűjtsenek a járműforgalom jellegéről, sajátosságairól, sűrűségéről stb., az adatokat az útfejlesztési tervek elkészítésénél, a beruházások pénzalapjainak megállapításánál hasznosítják. Az útügy közleménye rámutat, a felmérés céljából megállított járművek azonosítóit és a gépkocsivezetők személyi adatait nem jegyzik

Fotó: DRDP Brașov/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük