Hirdetés
Hirdetés

Vegyük komolyan az influenzát!

Vegyük komolyan az influenzát! Kovászna megye

Nő a légúti fertőzések száma Háromszéken, illetve országos szinten már huszonháromra emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma. A tragikus esetek hallatán a lakosság jelentős része nálunk is az ingyenes oltóanyagok felől érdeklődik, a megyei sürgősségi kórházban pedig látogatási korlátozásokat vezetnének be.

Dr. Antal Álmos, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház orvos-igazgatója megerősítette, növekszik a légúti fertőzések miatt kórházba kerülő személyek száma. Amíg a sürgősségi osztályon január 16-án ketten jelentkeztek, addig az elmúlt hétvégén már 12-re emelkedett a légúti fertőzések miatt segítséget kérő páciensek száma, továbbá hétfőn délelőtt 34 beteg volt beutalva a kórházba az említett fertőzések miatt.

– A légúti fertőzések száma egyértelműen nő. Súlyos esetről szerencsére egyelőre nincs tudomásunk – mondta.

Hirdetés
Hirdetés

A kórházvezetőség tegnap a látogatások korlátozásáról is egyeztetett: dr. Antal az újszülöttosztályon javasolta ezek felfüggesztését. A szakember azt is kifejtette, hogy a lakosság 15%-át kellett volna beoltani a járvány elkerülése végett.

– A minisztérium állítása szerint még mindig nem késő oltani. Ezt lehet vitatni, hiszen kell egy bizonyos idő, amíg kialakul a védettség, de a megbetegedett személyeknek semmilyenfajta védőoltást nem szabad beadni – tette hozzá.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügyi osztály munkatársaitól megtudtuk, az országos visszaosztásnak köszönhetően – az el nem használt oltóanyagokból – újabb 500 ingyenes dózis érkezhet Háromszékre az elkövetkezőkben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük