Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Végéhez közeledik a sepsiszentgyörgyi terelőút építése

Végéhez közeledik a sepsiszentgyörgyi terelőút építése Kovászna megye

Jó tempóban haladnak a munkálatok, a háromszéki megyeközpontot elkerülő út nyolcvan százalékban már elkészült. Jelenleg a felüljárókon dolgoznak, de a körforgalmak építése is a végéhez közeledik.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint az elkerülőút mindhárom felüljáróján látványosan haladnak a munkálatokkal. Az Olt folyó feletti hídon megtörtént a betonozás, ezután aszfaltozhatnak, az ipari park melletti felüljárón pedig elhelyezték a betonlapokat, itt betonozásra készülnek. A Kilyén felőli részen az előregyártott betonelemek elhelyezése zajlik, de folyamatban van a négy körforgalom építése is.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

A munkálatok ütemterv szerint haladnak, a 11,5 kilométer hosszúságú utat így a megígért időpontban, augusztusban átadhatják a forgalomnak. A 350 millió lejes költségvetésű elkerülőút az E578-as útból Szotyornál ágazik le, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt, majd a háromszéki megyeközpont után a Sepsi Aréna környékén csatlakozik vissza a Csíkszereda felé vezető európai útba. Az elkerülőút részét képezi négy körforgalom, és három felüljáró is.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Továbbá az illyefalvi letérő közelében létrehoznak mellékhelyiségekkel ellátott pihenőhelyet is, az itt kiépített parkolókban egyenként huszonöt személyautónak és tizenhat teherautónak lesz majd hely, ugyanakkor útkarbantartó támaszpont is épül. Az út átadása után az elképzelések szerint a városba havonta behajtó félmillió autó 20 százalékát fogja „elterelni”, könnyítve a településen belüli forgalmon.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások