Felhívás!

Várni kell a sízéssel

Várni kell a sízéssel Kovászna megye

Legalább egy hetet kellene ilyen időnek lennie vagy ennél hidegebbnek, akkor lehet csak beüzemelni a sípályákat – mondja Bodor Lóránd. A Sepsi Rekreatív igazgatója szerint a jégpályán viszont mindenképpen el kell indulnia az életnek karácsony előtt.

A sugásfürdői sípályákra nagyon kevés hó hullott, és a hőmérséklet sem megfelelő. A hóágyúkat mínusz öt foknál magasabb hőmérsékleten nem lehet használni.
– Hangsúlyozni szeretném, hogy annak a hőmérőnek kell mínusz öt fokot mutatnia, amelyik a hóágyú oldalán van. Ebben az időszakban ugyanis nagyon gyakran hőmérsékletinverzió alakul ki, azaz előfordul, hogy a városban mínusz 6-7 fok van, Sugásban pedig épphogy fagy – magyarázza a Sepsi Rekreatív vezetője.

Bodor Lóránd szerint legalább három éjszakát kellene mínusz öt fok alatt maradnia a hőmérsékletnek ahhoz, hogy a kisebbik pályát be tudják szórni. A központi korcsolyapályának azonban „mennie kell”. Az igazgató szerint technikai jellegű probléma merült fel, ezt a városgazdálkodásnak és a pályát működtető bukaresti cégnek közösen kell megoldania, ami 1-2 nap kérdése. Bodor nyomatékosította: „olyan nincs”, hogy legkésőbb karácsonykor ne lehessen korcsolyázni Sepsiszentgyörgy központjában! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.