Felhívás!

Vándorló ügyfélszolgálat

Vándorló ügyfélszolgálat Kovászna megye

Csütörtöki ülésén döntött a sepsiszentgyörgyi helyi tanács arról, hogy a Szociális Támogatási Igazgatóság (SZTI) ügyfélszolgálata átköltözik a Vízművek Bánki Donát utcai volt székhelyére.

Az önkormányzat megvásárolta a 320 négyzetméteres, közel 617 ezer lej értékű ingatlant a Vízművektől, amely bontásra van ítélve, mivel a központra egy övezetrendezési tervet is elfogadott a tanács, amely szerint emeletes parkolóház, lakóházak, sportpályák épülnének a központban. Addig is, míg elkészül a bontási terv megvalósíthatósági tanulmánya, és ténylegesen megkezdődik a bontás – körülbelül egy év távlatában – addig a Bánki Donát 27. szám alatt működik a SZTI ügyfélszolgálata.

A költöztetésre azért van szükség, mert az igazgatóság Erege utcai épületében helyszűkében már nem tudják megoldani az összes intézményre háruló feladatot, hiszen még a pincében is dolgoznak. Eredetileg a Dália utcai felújított székhelyet szánták a Szociális Támogatási Igazgatóságnak, de azt a világjárvány kezdetén az önkormányzat kénytelen volt átengedni oltóközpont létesítésére. Amennyiben a járvány elmúlik, az oltóközpont léte okafogyottá válik, odaköltözik a központból a polgármesteri hivatalnak alárendelt intézmény, ha mégsem így történik, akkor más helyet kell keresni neki. Ez nem könnyű, nincs az önkormányzatnak sok üres épülete, de akár bérléssel is megoldják a gondot, mondta lapunknak Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 1., 21:51
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Szerintem ezt a ciket ujra kellene irni, mert itt sok a téves és elhalgatott információ.

  A Vízművek hivatalos neve, Közüzemek Rt., https://www.apacov.ro/hu/rolunk-rolunk.html
  A regionális szolgáltató részvényesei a következőek:

  16.653%, Kovászna Megye Tanácsa, a megbízott személy, Kovács Ödön
  52.663%, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a megbízott személy, Czimbalmos-Kozma Csaba

  15.539%, Kézdivásárhely Önkormányzata, a megbízott személy, Bartha János László
  7.895%, Kovászna Önkormányzata, a megbízott személy, Rákosi Áron
  7.250%, Bodzaforduló Önkormányzata, a megbízott személy, Drăguş Ovidiu

  “Az önkormányzat megvásárolta a 320 négyzetméteres, közel 617 ezer lej értékű ingatlant a Vízművektől” -ez egy külőn cikket érdemelne, hogy miért, ki és mennyit nyert -veszitett az üzleten.
  Ha az én saját területem, épületem lett volna az a 320 négyzetméteres ingatlan, akkor nem adtam volna el, azt mondtam volna, hogy épithetnek akármit oda, de bérmentesen ott maradok es bért fizetnek nekem ÖK.

  Az önkormányzat megvásárolta a Bodok hotelt, a volt cigareta gyár épületét, ami most hamar eszembe jut és most sincs szabad épület, persze megvásárolta és használatlanul, romos állapotban állnak, de a pénz be van fektetve.

  Nem ismerem a Szociális Támogatási Igazgatóságnak a teljes tevékenységét, de ahogy lassan-lassan a vásárloerő csökken, egyre nagyobb ott a forgalom.
  Nem a tünetet kellene orvosolni, hanem az okozot kellene kezelni, csökkenteni, hogy az emberek megélhessenek segély nélkül a saját munkájuk után.