Felhívás!

Ülésezett a megyei tanács

Ülésezett a megyei tanács Kovászna megye

Huszonhat tanácsos jelenlétében megtartotta pénteken utolsó havi rendes ülését a Kovászna megyei tanács. A tizenhat napirendi pontból nyolc a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságra vonatkozott. A Nemzeti Liberális Párt tanácsost váltott a testületben.

Az ülés kezdetén a testület tudomásul vette Boricean Cosmin megyei tanácsos mandátumának megszűnését, és igazolta a helyére lépő Popica Silviu Ciprian mandátumát. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője letette az esküt.

Bár sokan arra gyanakodtak, hogy Boriceannak azért kellett hirtelen lemondania, mert ő a prefektusi tisztség várományosa, utólag ez nem bizonyosodott be.

A testület elfogadta többek között a hozzáadottérték-adóból a megyei és községi utakra elkülönített összegek elosztására vonatkozó határozatot, kiigazította több megyei érdekeltségű közintézmény 2019-es évi költségvetését, többek között újabb 500 ezer lejt utalt ki a megyei kórháznak, és jóváhagyta, hogy a külföldi szervezeteknél pályázó alárendelt intézmények a vissza nem térítendő pénzalapokat befoglalják saját költségvetésükbe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások