Felhívás!

„Üldözik, ami magyar”

„Üldözik, ami magyar” Kovászna megye

Nem vonhatták fel tegnap délután Sepsiszentgyörgy központjában az országzászlót, miután mind a prefektus, mind a csendőrség átiratban törvénytelennek nyilvánította a rendezvényt. A hatóságok szerint ugyanis, aki hasonló tettet követ el az „irredenta, soviniszta és terrorista”, közölte Kulcsár-Terza József.

Észak-Erdély visszatérése után, 1942. november 15-én avatták fel Sepsiszentgyörgyön az országzászlót, és 75 évvel később egykori helyén, az Erzsébet park Székely Mikó Kollégiummal szembeni oldalán szerették volna ismét felvonni. Több százan gyűltek össze tegnap délután a helyszínen, de József Álmos helytörténész beszéde után a szervezők nevében Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt háromszéki szervezetének elnöke bejelentette: nem vonják fel az országzászlót. „Nem szerepelt a programban, hogy felszólaljak, de amíg önök minket figyelnek, addig a háttérben betiltják, hogy felhúzzuk a zászlót. Felszólítottak minket és Antal Árpád polgármester urat, hogy amennyiben felhúzzuk, akkor irredenták, soviniszták és terroristák vagyunk”, emelte ki Kulcsár-Terza, mire az összegyűlt tömeg fütyülni kezdett. Az MPP háromszéki elnöke hozzáfűzte, a „zászlót nem tudják más kézre adni, nem adják meg azt az élményt senkinek, hogy hozzányúljon”, hanem a Székely Nemzeti Múzeumhoz kerül. Bedő Zoltán, az MPP képviselője is aláhúzta, hogy Románia úton-útfélen azt hirdeti, hogy jogállam, és példásan megoldották a kisebbségi kérdést, miközben ennek ellenkezőjét bizonyítja. „Üldöz mindent, ami magyar, de a szívünkből a szülőföld iránti szeretet sem gumibottal, sem géppisztollyal nem tudják kitépni”, fogalmazott Bedő, mire a tömeg elkezdte skandálni „Vesszen Trianon!”.

Egy kiállítással egybekötött esemény megszervezésére az engedélyt a Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete kérte az illetékes hatóságoktól. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. november 16., 8:46
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Azonkivul ,hogy kopjafat ,zaszlot ,szobrot avattok huszonot (25) eve ,valami konkretumot tudtok-e felmutatni ? Az eletszinvonal Kovaszna megyeben alegalacsonyabb ,orszagszinten . Nem ez mondhato el a megyevezetokrol ! Kiss Edit -irj mar valami masrol is !

  • User
   Dátum: 2017. november 16., 17:56
   ÉRTÉKELÉS: -7

   Javaslom: minden volt es jelenlegi megyevezetonek, pogarmesternek sot ujsagironak (aki oket nyalja ) allitsatok kopjafat ! Legyen mirol tudositani !

 • User
  Dátum: 2017. november 16., 17:39
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Nem akartam ezt a cikket kommentelni de sajnos a masik ket komment alapjan nem tudom szo nelkul megallni.Hat haverkaim, en ennyi rosszindulatu embert mint amennyi ebben a Kovaszna megyeben el,en sehol a vilagon szetszort magyarsag kozt nem talaltam. Nem eleg,hogy nem mennek el (mert otthon sunyin lapulnak felelmukben) egy ilyen esemenyre de meg csufondaroskodnak is azokkal , a meg keves magyarral akikben meg el a remeny szikraja a magyar jovo irant. Az igaz,hogy valoban utolsok vagyunk az eletszinvonal teren- peldaul egy tegnap kozolt statisztika szerint (PRO TV hirado) es most jol fogozzatok meg , Romania, Sziria utan a masodik a migracios listan.Tehat magyaran,Sziria utan Romaniat hagyta el a legtobb ember,es keresett maganak masutt jobb eletet. Ez nagy szegyen egy olyan orszagra nezve mely tagja az Europai Unionak es teruleten sem haboru sem polgarhaboru nem dul.Beke idokben. Ami azt jelzi,hogy ebben az orszagban a legalacsonyabb az eletszinvonal. De draga rosszindulatu kommentelo haverkaim, ezert semmikeppen nem azok a hibasak akikben volt batorsag-veletek ellentetben- megunnepelni az 1942-os Eszak-Erdely visszatereset az Anyaorszaghoz.En sajnos nem tudtam elmenni erre az evfordulora de lelekben veletek voltam,es igenis le merem irni: VESSZEN TRIANON !!!

 • User
  Dátum: 2017. november 17., 18:10
  ÉRTÉKELÉS: -10

  Kit nevezel te haverkéd-nek mert én is olvasok újságot, de biztos nem vagyok a te haverkéd. Nem szégyelled egy kissé magad ilyen nagyképűnek lenni ?
  “Nem eleg,hogy nem mennek el (mert otthon sunyin lapulnak felelmukben)”- miért kellene elmenjek,ha nem értek egyet az állandó zászlótelenovelázással ???? !!!! Sunyi vagy mert névtelenül írkálsz,azonkívűl helyesírás az nálad ismeretlen fogalom, ,és provokátor lennél, igen az nálad elég valószínűnek tűnik.

 • User
  Dátum: 2017. november 18., 11:41
  ÉRTÉKELÉS: 13

  27 eve egyebet sem hallok,csak azt.hogy elobb vesszen a nyomor de ebben az orszagban mondd,hogy vesszen a nyomor,mikor tolvajok,hazaarulok,rablok es szabadkomuvesek diktaljak a torvenyt,akik a nep eskudt ellensegei. Na te csak varjad a jobb eletet otthon a lakasodban es ne gyere el semmilyen megmozdulasra,majd a sult galamb keszen a szadba repul. De tudd meg tolem,hogy amig ezt az orszagot Romanianak fogjak hivni,addig semmi jora ne szamitsal,csak egyre rosszabbra. Es a masik kommentelonek,melyik azt irta, hogy”sunyi vagy mert nevtelenul kommentelsz”:-talan te a nevedet adtad a kommentedhez? Nem.Akkor te is sunyi vagy! Es a tetejeben meg provokator is vagy,mert arra biztatod a magyar kissebbseget,hogy ne tartsanak ossze.

 • User
  Dátum: 2017. november 19., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Hir (nincs koze a cikkhez): Olvassatok el a Russia Today honlapjan,a POPULAR cimu rovatban megjelent cikket,Cime: Soros and his ‘226 EU friends ‘thrust into spotlight by Farage-so who are they?. Ebben a cikkben leirja,hogy hany milliard dollarral tamogatja Soros a migracio tamogatoit Europaban es ,hogy az EU parlamentbol 226-on neki dolgoznak,koztuk a romaniai Monica Macovei. A cikk angolul van,azoknak ajanlom akik ismerik az angol nyelvet.

 • User
  Dátum: 2017. november 19., 12:26
  ÉRTÉKELÉS: -15

  Csak az a baj ezzel a zászlós felvonogatósdival hogy ezt is azok irányítják a háttérből,akiket fenntebb megneveztél,lehet a te tudtod nélkül,de te akkor is benne vagy és téged is felhasználnak a céljaikhoz.

 • User
  Dátum: 2017. november 21., 10:40
  ÉRTÉKELÉS: 22

  “Russia Today?”-igen.Jogos a kerdesed.A cikk valoban mar nincs ezen az oldalon de nov.18 este es meg 19-en delelott 11 oraig olvashato volt.A Russia Today-el az a helyzet,hogy 4 orankent,de olyan is van,hogy orankent csereli az oldal tartalmat.Teszi ezt a napi esemenyektol es a beozonlo hiraradattol fuggoen.Ettol fuggetlenul ma a vilag egyik legolvasottab internetes oldala.A Tv csatornaja (melyet ugyanezen az oldalon lehet fogni eloben)az egyik legnezettebb hircsatorna ugy Amerikaban mint Europaban.Eppen ezert az E.U. szabadkomuvesei mindent megtesznek,hogy az europaban elo embereket megakadalyozzak a Russia Today nezeseben.Ezeddig sikertelenul.Ki gondolta volna meg 1989-ben,hogy a Szabadeuropa Radio helyet egy orosz tv csatorna fogja majd helyettesiteni?! Es ki gondolta volna azt,hogy a nyugati demokracia tulajdonkeppen egy alom, egy HAZUGSAG,mely orszagunk kirablasan es a nepunk kizsakmanyolasan alapszik.