Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újraindul részlegesen a szülészet-nőgyógyászat

Újraindul részlegesen a szülészet-nőgyógyászat Kovászna megye

Jó hírt közölt a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége csütörtöki sajtóértekezletén, ugyanis hétfőtől – május 4-től – újraindul részlegesen a kórház nőgyógyászati-szülészeti tevékenysége, valamint a poliklinikai ellátás is.

Hirdetés
Hirdetés

A nőgyógyászati esetek ellátását Dr. András Pál szülész-nőgyógyász főorvos vezeti, a COVID19 fertőzött és gyanús nőgyógyászati esetek kezelése mellett terhesgondozás is lesz, de terhességmegszakítást is végeznek.  Az egészségügyi minisztérium határozata értelmében ebben az időszakban is kötelesek a kórházak megszervezni és biztosítani az említett ellátásokat, de más patológiákat továbbra is Kézdivásárhelyen fogadnak. 

Hétfőtől a 0736 772 733 -as telefonszámon kérhetnek előjegyzést azok a terhes kismamák, akik vizsgálatra jelentkeznének, illetve ugyanezen a számon lehet abortuszra is bejelentkezni. 

Dr. András Pál főorvos elmondta: hat nap alatt történt meg az átszervezés, amelynek következtében biztonságos környezetben, védőfelszerelésben fogadják a pácisenseket. Két részleg működik: egy, ahol a COVID 19 igazolt és gyanús eseteket fogadják, illetve a nem COVID épületben fogadják a terhesgondozásra jelentkező kismamákat és leválasztva innen egy részt, zajlik a terhességmegszakítás. Az előbbi nagyon fontos, ugyanis a terhességet követni kell, vannak kötelező vizsgálatok, de sürgősség is történhet – magyarázta az orvos.

Azok a nők, akik a szülészet-nőgyógyászatra jelentkeznek, a kórházba való belépéskor szűrővizsgálaton esnek át a kapunál, ezt követően kísérik fel őket vizsgálatra vagy műtétre.

Részletek a hétfői lapszámban!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások