Felhívás!

Újra Civil Licit!

Újra Civil Licit! Kovászna megye

Az idei rendhagyó, online zajló Civil Licit a Háromszéki Közösségi Alapítvány éves eseménynaptárában a legjelentősebb esemény, amely alkalmat ad arra, hogy több nemes kezdeményezés megvalósuljon a közösség érdekében. Az adománygyűjtésbe ma 18 és 20 óra között lehet bekapcsolódni a neten, már egy minimális 50 lejes összeg felajánlásával bárki támogatója lehet a rászoruló gyerekek oktatásának vagy az erdőültetésnek.

Évről évre három programot és szervezetet jelöl ki a több jelentkezőből a HKA arra, hogy bemutatkozhasson a potenciális mecénások, adományozók előtt, meggyőzze őket arról, hogy felelősen költik el a rájuk bízott pénzt, de természetesen erről utólag el is kell számolniuk.

Idén egyikük a Kovászna Megyei Vöröskereszt, amely szeretné újraindítani a Baróton két éve megszűnt szolgálatát: „Az élet iskolája” keretében 15 gyermeknek a délutáni oktatására és meleg ebédjére gyűjtenek, a megcélzott 6000 lejes keretösszeg négy-öt hónapra fedezi a tevékenység költségeit.

A Diakónia Keresztyén Alapítvány jelenleg is foglalkozik 30 szociálisan rászoruló csernátoni gyermek délutáni oktatásával, de ezt olyan formában szeretné megvalósítani a továbbiakban, hogy 10 önkéntes nyugdíjast vonna be a tevékenységbe. Az intergenerációs programból mindenki nyer, az idős a magányát oldja, a gyermek tanul az öregek élettapasztalatából, pót-nagyszülőt és sok szeretet kap.

Végül a harmadik támogatandó program a Napkapu néven futó erdőültetési projekt, melyet „csak” folytatni kell, hiszen tavaly tavasszal a kezdeményezők már elültettek 5000 csemetét a város határában, de a jövendő erdő területét évről évre növelnék.

A licitbe az esemény Facebook-oldalán (Civil Licit 2021) található hivatkozáson lehet bejelentkezni, a szervezők élménydús két órát ígérnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.