Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újabb promóciós lehetőség

Újabb promóciós lehetőség Kovászna megye

Nem hagyományos környezetben, nem hagyományos terméket szeretnénk népszerűsíteni – mondta tegnap reggel, a Tein teaház teraszán Tamás Sándor.

A megyei tanács elnöke, Grüman Róbert alelnökkel, László Endrével, a Kereskedelmi és Iparkamara (KIK) alelnökével és Kovács Istvánnal, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátósok Szövetségének (SVESZ) elnökével együtt mutatta be Sepsiszentgyörgy gasztroturisztikai térképét.  A megyei önkormányzat ezután sem fog turizmussal foglakozni, de egy integrált turisztikai fejlesztés keretében, irányított infrastruktúrafejlesztéssel, rendezvények szervezésével (kürtőskalács-fesztivál, kolbászparádé, barbeque-verseny, Székely Vágta), vásárok szervezésével, illetve az ezeken való részvétellel, térképek és ismertetők nyomtatásával hozzájárul ahhoz, hogy más megyéből, más országból is látogatókat vonzzon Háromszékre – mondta a megyei tanács elnöke.

Grüman Róbert kifejtette: egyelőre 1200 magyar és ugyanennyi román nyelvű térképet nyomtattak azzal, hogy jövő év elején felújítják és – igény szerint – kibővítik a térképet.

– A térképen tizenhat vendéglő szerepel címmel, telefonszámmal, honlappal és mindenik egy-egy terméket ajánl, ami biztosan mindenkor rendelkezésre áll. Természeten, a térkép hátoldalán megtalálhatók a város látnivalói is, hogy egy jó ebéd után a turista megtalálja, hogy merre van a vártemplom, és fordítva is, egy múzeumi látogatás után kiválaszthassa, hová megy vacsorázni – részletezte Grüman.

László Endre „rendkívül hasznosnak” értékelte a kezdeményezést, és arra biztatta a vendéglátósokat, hogy csatlakozzanak a programhoz. Kovács István „pozitív jelzésként”értékeli, hogy „már irigyei vannak” a térképnek. Elmondta, első körben azok kerültek fel a térképre, akik jelentkeztek, de bízik benne, hogy lesz folytatás, ugyanakkor bővíteni is kell majd a térképen szereplők listáját.

A megyei tanács azt fontolgatja, hogy elkészíti a megye négy másik városának gasztroturisztikai térképét is.

László Endre a sajtóértekezleten kitért a Kovászna megyei turizmus első félévi eredményeire is. Úgy értékelte, hogy jóllehet az ágazat egyelőre nem „hozta” a tavalyi 10%-os növekedés, továbbra is „pozitív irányban” fejlődik.

A KIK által összesített adatok szerint az év első hat hónapjában 47.342 turista kereste fel Kovászna megyét. A vakációs utalványok még nem szerepelnek ezekben az adatokban, de a turisztikai szakember szerint pozitív visszajelzések vannak, a voucher elérte a célját, fellendíti a belföldi turizmust. Mint mondta, közösen a Kovászna Megyei Turizmusáért Egyesülettel tájékoztató levelet állítanak össze a szállásadóknak, hogy Háromszéken is minél több helyen fogadják el a vakációs utalványokat.
A vakációs csekkek kapcsán a megyei tanácselnök örömmel jelentette be, hogy Kovászna Megye Tanácsa és a hozzá tartozó intézmények az elkövetkező napokban adják ki a vouchereket az intézmény 818 alkalmazottjának. Mindenki nem kap, mert – valamilyen ismeretlen megfontolásból – a választott képviselőknek, például az elnöknek, nem jár voucher – mondta el Tamás Sándor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.