A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Újabb promóciós lehetőség

Újabb promóciós lehetőség Kovászna megye

Nem hagyományos környezetben, nem hagyományos terméket szeretnénk népszerűsíteni – mondta tegnap reggel, a Tein teaház teraszán Tamás Sándor.

A megyei tanács elnöke, Grüman Róbert alelnökkel, László Endrével, a Kereskedelmi és Iparkamara (KIK) alelnökével és Kovács Istvánnal, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátósok Szövetségének (SVESZ) elnökével együtt mutatta be Sepsiszentgyörgy gasztroturisztikai térképét.  A megyei önkormányzat ezután sem fog turizmussal foglakozni, de egy integrált turisztikai fejlesztés keretében, irányított infrastruktúrafejlesztéssel, rendezvények szervezésével (kürtőskalács-fesztivál, kolbászparádé, barbeque-verseny, Székely Vágta), vásárok szervezésével, illetve az ezeken való részvétellel, térképek és ismertetők nyomtatásával hozzájárul ahhoz, hogy más megyéből, más országból is látogatókat vonzzon Háromszékre – mondta a megyei tanács elnöke.

Grüman Róbert kifejtette: egyelőre 1200 magyar és ugyanennyi román nyelvű térképet nyomtattak azzal, hogy jövő év elején felújítják és – igény szerint – kibővítik a térképet.

– A térképen tizenhat vendéglő szerepel címmel, telefonszámmal, honlappal és mindenik egy-egy terméket ajánl, ami biztosan mindenkor rendelkezésre áll. Természeten, a térkép hátoldalán megtalálhatók a város látnivalói is, hogy egy jó ebéd után a turista megtalálja, hogy merre van a vártemplom, és fordítva is, egy múzeumi látogatás után kiválaszthassa, hová megy vacsorázni – részletezte Grüman.

László Endre „rendkívül hasznosnak” értékelte a kezdeményezést, és arra biztatta a vendéglátósokat, hogy csatlakozzanak a programhoz. Kovács István „pozitív jelzésként”értékeli, hogy „már irigyei vannak” a térképnek. Elmondta, első körben azok kerültek fel a térképre, akik jelentkeztek, de bízik benne, hogy lesz folytatás, ugyanakkor bővíteni is kell majd a térképen szereplők listáját.

A megyei tanács azt fontolgatja, hogy elkészíti a megye négy másik városának gasztroturisztikai térképét is.

László Endre a sajtóértekezleten kitért a Kovászna megyei turizmus első félévi eredményeire is. Úgy értékelte, hogy jóllehet az ágazat egyelőre nem „hozta” a tavalyi 10%-os növekedés, továbbra is „pozitív irányban” fejlődik.

A KIK által összesített adatok szerint az év első hat hónapjában 47.342 turista kereste fel Kovászna megyét. A vakációs utalványok még nem szerepelnek ezekben az adatokban, de a turisztikai szakember szerint pozitív visszajelzések vannak, a voucher elérte a célját, fellendíti a belföldi turizmust. Mint mondta, közösen a Kovászna Megyei Turizmusáért Egyesülettel tájékoztató levelet állítanak össze a szállásadóknak, hogy Háromszéken is minél több helyen fogadják el a vakációs utalványokat.
A vakációs csekkek kapcsán a megyei tanácselnök örömmel jelentette be, hogy Kovászna Megye Tanácsa és a hozzá tartozó intézmények az elkövetkező napokban adják ki a vouchereket az intézmény 818 alkalmazottjának. Mindenki nem kap, mert – valamilyen ismeretlen megfontolásból – a választott képviselőknek, például az elnöknek, nem jár voucher – mondta el Tamás Sándor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.