Felhívás!

Újabb kuka lángolt

A napokban újra lángra lobbant a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat tulajdonában lévő egyik szelektívhulladék-gyűjtő konténer. Máthé László, a Tega Rt. vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, heti rendszerességgel rongálják a gyűjtőket, és sajnos mindig maradnak a kárral.

Szerdán este, a megyeszékhelyi Szemerja negyedben, a Vasile Goldiș utcai „tízemeletes” tömbházak közelében lévő műanyag konténer lángolt, a megyei tűzoltók hatékonyan közbeléptek, így a lángok nem terjedtek tovább. Az incidenst korábban egy konténerborogatás előzte meg, amikor is egy férfi – akit a Tega Rt. térfigyelő kamerái rögzítettek – borogatott ugyanilyen konténert. Az eset pikantériája, hogy a Tega Rt. vezetősége jelentette a rongálást, a videofelvételt is közzé tette az interneten, mégsem került meg a tettes.

– A rendőrségtől azt a választ kaptuk, hogy a feljelentés tükrében hatékonyabban megfigyelik a környéket, erre szerdán este leégették ugyanott a szelektív hulladékgyűjtőt. A tűzoltók értesítettek az incidensről. Iparkodunk utánajárni, ám véletlen egybeesés, de a kamera nem rögzítette a gyújtogatást, valószínűleg nem volt internetjel. Kétezer ötszáz lejes a kár, illetve el kellett takarítani, és új kukával kellett ellátni a környéket – panaszolta Máthé. A szakember emlékeztetett, hogy legutóbb Sepsiszentgyörgyön, a nyár elején jegyeztek szándékos gyújtogatást a városban, illetve Uzonban el is kapta a rendőrség a „hobbi gyújtogatót”. Azóta csupán a hetente már „szokásossá vált” rongálásokat jegyzik, most viszont feltehetőleg újra „gyufával játszik valaki”.

– A legnagyobb gond, hogy a lakók egy-egy incidens után csak a vállukat vonogatják, furcsa mód senki nem lát soha semmit egyetlenegy rongálásnál, gyújtogatásnál sem, holott heti rendszerességgel vannak rongálások – összegzett Máthé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.