Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új székházba költözik a Közüzemek Rt.

Új székházba költözik a Közüzemek Rt. Kovászna megye

Hamarosan új székházba költözik a sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt., miután közel három éve a szépmezői ipari parkban bérelt irodákban működteti az adminisztrációt. Az új székhelyük szintén az ipari park területén lesz, ahol egy 1340 négyzetméteres új épületet vesznek át a napokban a kivitelezőtől.

Az építési munkálatokat már befejezték, most van folyamatban annak az átvevő és az engedélyeztetési folyamatokért felelős bizottságnak az összeállítása.

Jelenleg a vállalat több helyszínen látja el különböző feladatait: az irodai tevékenység az ipari park irodáiban működik, az operációs részleg és a diszpécserszolgálat telephelye a volt csavargyár területén van, a Paius David utcában. Ezeket majd újraegyesítik az új székhelyen, ahol raktár, garázs, javítóműhely is biztosított lesz a járműveknek, öltözők állnak a munkások rendelkezésére.

Az önkormányzattal kötött egyezségnek köszönhetően az ügyfélszolgálatot továbbra is a Martinovics utcában működtetik majd – magyarázta Kozsokár Attila igazgató – hiszen egyelőre nagyon sokan, főleg az idősebbek, készpénzzel szeretnék számláikat kiegyenlíteni, annak ellenére, hogy korszerű, online lehetőségek is a rendelkezésükre állnak. Utóbbiakkal az ügyfelek alig 15 százaléka él, bár elektromos számlát lehet letölteni, az indexet is be lehet írni, az átutalási procedúra is nagyon egyszerű és nem munkaidőhöz kötött. Az igazgató azonban úgy látja, az a tendencia, hogy a következő öt, legfeljebb tíz évben a többi szolgáltatóval együtt teljesen átállnak majd az internetes fizetési rendszerre.

A két évvel ezelőtt 6,2 millió lejre becsült befektetés értéke a munkálatok lezártáig közel másfél millió lejjel gyarapodott, nemcsak az építőanyagok árának drasztikus drágulása miatt, hanem azért is, mert még utólagosan leszerződtek a kivitelezővel néhány plusz munkálatra, például az épület udvarának térkövezésére, a terület körbekerítésére.

Eközben a Közüzemek Rt. volt székhelyére beköltözött a sepsiszentgyörgyi Szociális Támogatási Iroda néhány részlege (itt lehet például átvenni a szociális segélyeket), és várhatóan jövő tavaszig ott is maradnak. Akkor kezdődhetnek el a bontási munkálatok, és annak a rendezési tervnek az életbeültetése, amelynek során a központ teljesen átalakulna, új, emeletes parkolóház, piaccsarnok, inkubátorház és zöldövezet kapna helyet – magyarázta Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

A bontáshoz megvan a dokumentáció, viszont a közelben levő foci- és teniszpályák helyett, amelyeket szintén felszámolnának, újakat kell építeni: a teniszpályáknak már megvan a kijelölt helyük a stadion mellett, a futballpályának pedig az egykori dohánygyár területén, de valószínűleg a tulajdonképpeni építkezés tavaszra marad, bár a tervezés-építkezési munkálatokra már leszerződött a városháza.

Fotó: Közüzemek Rt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások