Felhívás!

Új fedett uszoda épül

Egy új, korszerű uszoda építését tervezi Sepsiszentgyörgy önkormányzata a stadion mögött, a város tulajdonában lévő telken. A város vezetősége szerint a mostani fedett uszoda fölött eljárt az idő, és felújítása akkora beruházást igényelne, melyből egy újat lehet építeni.

Antal Árpád polgármester elmondta, most már világosan látszik, hogy a Sepsi Arénánál egy komoly sportbázis alakul ki, hiszen amellett, hogy a sportcsarnok nagytermében kosárlabda-, kézilabda- és teremfutball-mérkőzéseket lehet tartani, illetve jégpályává is átalakítható, az épület háta mögött teniszpályák épülnek, a bal oldalán négy focipályát szeretnének létesíteni, de a környékén egy jégpálya telepítését is tervezik. „Gyakorlatilag egy év múlva már szerintem látszani fog az, hogy mi lesz itt, két és fél év múlva pedig minden beruházás meglesz, amit itt elképzelünk”, magyarázta Antal.

Hozzáfűzte, azt szeretné, hogy a város másik végében, a Szabó Kati Sportcsarnok és a stadion környékén is fejlesszék a sportinfrastruktúrát. „Még akkor is, ha egyelőre még az állam tulajdonában van ez a bázis, a városnak a Vadász utcában van egy területe, és régi álmom, hogy oda építsünk egy új fedett uszodát. Nagyon szeretném, hogy a terveket a jövő évben készítsük el, és 2019-ben induljon el az építkezés is”, mondta a polgármester.

A mostani fedett uszoda kapcsán a városvezető kifejtette: a becslések szerint annak felújítása és az elvárásoknak megfelelő szintre emelése annyiba kerülne, hogy olcsóbb lenne egy új építése. A jelenlegi uszoda sorsáról majd a későbbiekben döntenek, de ameddig lehet, működtetik ezt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.