Felhívás!

Új csapattal, új alpolgármesterrel

Új csapattal, új alpolgármesterrel Kovászna megye

Lejártak a jelölési időpontok, így a kézdivásárhelyi RMDSZ is nyilvánosságra hozta, hogy kit indít az idei helyhatósági választásokon polgármesterjelöltnek a céhes városban, erről sajtótájékoztatón számoltak be pénteken.

Dávid Sándor, az érdekvédelmi szövetség helyi elnöke kifejtette: Bokor Tibor több mint 2500, míg a megyei tanácselnöknek újrázó Tamás Sándor 2800 támogatói aláírást gyűjtött össze, ezt meg is köszönte a lakosságnak, ahogyan azt is, hogy sokan támogatták a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. A helyi elnök hozzátette, a csütörtök este megtartott helyi választmányi ülésen a testület tagjai is bizalmat szavaztak a munka folytatásának.

Bokor Tibor nem rejtette véka alá, hogy sok még a tennivaló, legfontosabb prioritásnak az ivóvízhálózat minél gyorsabb felújítását jelölte meg. Szó esett arról, hogy a szövetség kiket fogadott soraiba és arról is említés történt, hogy kit látnának jónak az RMDSZ részéről alpolgármesteri székben.
Az újrázó polgármester elmondta: nem azért döntöttek úgy, hogy új személyt javasolnak az alpolgármesteri tisztség betöltésére, mert elégedetlenek lettek volna Derzsi Gyula munkájával, hanem azért, mert a város jelenlegi legnagyobb gondja az ivóvíz kérdése, és a tisztség betöltésére javasolt Szilveszter Szabolcs jelenlegi tanácsos szakértője ennek a területnek.

Az elöljáró fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is, hogy a helyi közösség érdekei, a polgárok életminőségének javulása felette áll a politikának, ezért konzultálva a Magyar Polgári Párt helyi szervezetével úgy döntöttek, hogy a tanácsoslistán szerepelni fog Szigethy Kálmán, a politikai tömörülés kézdivásárhelyi elnöke, aki jelenleg az MPP színeiben van a testületben. A polgármester hangsúlyozta: a tanácsosi lista – amit hamarosan nyilvánosságra hoznak – összeállításakor arra törekedtek, hogy fiatalítsanak, jó szakemberekből álljon össze a csapat.

Szigethy Kálmán kifejtette, alaposan átbeszélték a dolgokat, és ezt követően döntött úgy, hogy támogatja ezt az elképzelést. Mint elmondta, a jelenlegi mandátuma során is azon volt, hogy konstruktív ellenzékiként a város érdekeit tartsa szem előtt, és ezt a munkát kívánná folytatni. Amint fogalmazott, számára nem az a járható út, hogy Székelyudvarhelyről vagy Gyergyószentmiklósról mondják meg, hogy miként kell helyi szinten politizálni, ugyanis minden településnek megvannak a sajátosságai, ugyanakkor a problémái is.

Tamás Sándor, az RMDSZ megyei elnöke szerint sok a megkezdett munka és tervekben sincs hiány, és a demokrácia egyik fontos alapja az önkormányzati tevékenység, főleg azért, mert a központi vezetésben, a kormányban megrendült az emberek bizalma. A megyei tanács vezetésére szintén újrázó politikus szerint megyeszinten sok a megkezdett közös projekt, és azt sem rejtette véka alá, hogy a háromszéki önkormányzat is próbál a települések sajátos gondjainak a megoldásában segíteni. Így a céhes városban az ivóvízhálózat felújításának támogatását, valamint egy terelőút megépítését prioritásként kezelik.
Fejér László Ödön szenátor, az RMDSZ kézdiszéki elnöke kifejtette: az elmúlt nyolc évben partnerre lelt Bokor Tiborban és Tamás Sándorban, így részéről jó választásnak tartja, hogy a két tisztségviselő ismét indul a választásokon.

Az RMDSZ megyei listájára Lukács László korábbi MPP-s alpolgármester is felkerül, a Szigethy Kálmán által megfogalmazottakat ő is megerősítette. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 2., 7:23
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Maffia…olyanok vagytok az egész mint az újjonnan felszerelt jelzőlámpák,h csúnyább szavat ne írjak!😁 Vmit ideje lenne ebbe a 4 évbe tenni Kézdiért és a hozzá ragasztott mostoha településeiért! A városban nemcsak az ivóvíz sántít! Álljanak a sarkukra,nem olyan rosszak ha összefognak.

 • User
  Dátum: 2020. március 2., 7:03
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Üzenem Lukácsnak és Szigetinek :’Mindig a győztes mellett álltunk,
  És vérünket adtuk a hatalomért.
  Mindig egy nagylelkű főnökre vágytunk,
  Ki hálás lesz majd a győzelemért.”,Úgy tűnik megkaptátok amire vágytatok.Ennyit rólatok gyerekek….

 • User
  Dátum: 2020. március 2., 10:22
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Mar a magyarok is kezdik a gerinctelenkedest, a husos fazek melle kerulesert. Az alpolgarmesterert se kar , O is ugy marad benne a tortenelembe mint aki , helytelen nevet adott a sport csarnoknak,mert Kicsidnek semmi koze Kezdivasarhelyhez, lett volna sokkal tobb neves ember Kezdivasarhelyrol aki utan elnevezhettek volna.

 • User
  Dátum: 2020. március 2., 14:24
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Lukácsot és Szigethyt ki kell zárni az MPP-ből, egyszerre nem lehetnek lóháton és gyalog is. Igazoljanak át végérvényesen az RMDSZ-hez ha már bejutó helyet kapnak.

 • User
  Dátum: 2020. március 3., 8:57
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Remélem a következö 4 év mandátuma alatt újra aszfaltoztassa azt a kb 250m járdaszakaszt a Béke utcába a Secuiana nadrággyár sarkától egészen ki a gyárak utca sarkáig hiszen olyan rossz az a 250m járdaszakasz ahol több 100 ember jár munkába.
  Elöre is köszönjük a munkások nevébe!!!!!11