Felhívás!

Ügyfélbarát hivatalt!

Ügyfélbarát hivatalt! Kovászna megye

A beiktatása utáni első terveiről kérdeztük Benedek-Huszár Jánost, Barót város polgármesterét. Mint elmondta, legelőször a polgármesteri hivatalt próbálja „barátságosabbá” alakítani.

„Beiktatásom után a legfontosabb a hivatal közönségszolgálatának ügyfélbaráttá formálása, a helyettesítések kifogástalan megoldásával. Az ügyfél nem távozhat dolgavégezetlenül a hivatalból” – részletezte. Közvetlenül ezután következik a folyamatban lévő beruházások és egyéb természetű ügyek átvétele. Idén sorra kerül a városban épülő mindkét híd átvétele, tető alá kerül az iskola, ahol téli munkafrontot is biztosítani kell a jó haladás érdekében, és el kell indulniuk a piac munkálatainak is – sorolta.

Továbbá elmondta, hogy haladéktalanul el fogják indítani a bibarcfalvi és a felsőrákosi szennyvízrendszerek megtervezését, azért, hogy a jövő év első felében ezeknek a falvaknak a főutcáin a szennyvízvezetékek bekerülhessenek a föld alá. „A szennyvízvezetékeket az említett falvakban még azelőtt lefektetjük, mielőtt aszfaltréteg kerülne a főutcákra, később mindkét rendszert a baróti tisztítóba fogjuk bekötni, miután annak a kifogástalan működését megoldottuk” – hangoztatta.

Benedek-Huszár János úgy fogalmazott, részletekbe menően meg akarja ismerni az összes intézmény gondjait, azért, hogy biztosíthassák működésüket, és feltérképezzék a fejlesztésigényüket. Ígérete szerint alaposan megvizsgálják a tanintézmények működését is, és ha szükséges, átszervezéseket hajtanak végre. Úgy véli, az iskola a legfontosabb, stratégiai jelentőségű intézmény a térségben, ezért minden tekintetben késznek kell állnia a minőségi oktatásra. Nem fogadható el, hogy diákokat taszít el magától.

A polgármester készen áll arra, hogy találkozókat szervezzen az egyházakkal, a civilekkel és a vállalkozókkal is – mint fogalmazott – azért, hogy „körvonalazzuk az együttműködés feltételeit, meghatározzuk az ágazati fejlesztések irányát, és észszerűen elosszuk a szerepköröket”. Szükségesnek látja egy katalógus összeállítását is a befektetési lehetőségekről és azok közvetítését minden lehetséges fórumon „azért, hogy munkahelyteremtő vállalkozókat vonzzunk térségünkbe” – fejtette ki Barót egyik legégetőbb problémájával, a munkahelyek hiányával kapcsolatban. Egyelőre pontosan még nem tudni, de információink szerint a szeptember 27-én megválasztott polgármesterek hivatalos beiktatására valamikor a jövő hét folyamán kerül sor. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások