Felhívás!

Tudsz-e internetül?

Tudsz-e internetül? Kovászna megye

Népes diáksereg vette birtokba péntek délben a Gábor Áron-szobor előtti teret Kézdivásárhelyen. A Tudsz-e internetül? Segíts a nagyinak! elnevezésű kampány nyitányaként a helyi középiskolások a Magyar Ifjak Kézdiszékért ifjúsági szervezettel és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetével karöltve villámcsődületet tartottak, hogy felhívják a figyelmet a népszámláláson való részvétel fontosságára.

Az összegyűlt 172 diák nevében Bajcsi Péter, Benke Kriszta, Budi Babi és Kertész Blanka egy slam poetry szöveget olvastak fel, amelyben többek között a fiatalok érdektelensége, passzív hozzáállása ellen szólaltak fel. „Látom, neked jó így,/ hogy mindenre fütyülsz/ és semmit sem becsülsz,/ csak ez szégyen/ és nem érdem,/ és azt sem értem,/ hogy ez miért nehéz,/ mármint érted, egy pár kérdés és kész” – fogalmazták meg frappánsan üzenetüket a fiatalok.

A diákok arra biztatták társaikat, segítsenek az online világban kevésbé jártas hozzátartozóiknak a népszámlálási kérdőív kitöltésében. „Beszélsz-e te internetül? Biztos igen, hiszen nap mint nap szörfözöl ott féktelenül. Neked talán csak a lengyel, de van kinek még az internet is idegen nyelv. Segíts annak, aki eddig segített, hagyd, hogy az legyen, akinek született!” – hangoztatták a felszólalók. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.