Felhívás!

Törvénytelen harcokra használták

Törvénytelen harcokra használták Kovászna megye

Júniusban jelezték a szépmezői kutyamenhelynek, hogy egy amerikai staffordshire terrier harci kutya sétál az egyik sepsiszentgyörgyi szupermarket parkolójában. A helyszínen kiderült, a szó szoros értelmében „harci” kutyáról van szó, ugyanis szegény pára arcán törvénytelen verekedtetésre utaló nyomok éktelenkedtek.

Felelőtlen kutyatartók miatt élt nehéz életet az amerikai staffordshire terrier, amelyet azóta is igyekeznek örökbe adhatóvá nevelni a menhelyen. Robusztus, nem minden gazdának való ebről van szó, a pofáján lévő sebek alapján már több kutyaharcot megélt, ez amúgy más kutyákkal szemben tanúsított ellenséges viselkedéséből is lerí.

– Kimentünk a bejelentett helyszínre, és valóban ott volt a veszélyes kutyafajtának nyilvánított amstaff. Barátságosnak tűnt, az autóhoz is hozzá volt szokva, mert amikor rászóltam, hogy „hoppá fel”, azonnal engedelmeskedett, és beugrott. Valahonnan hozhatták, és elengedték, mert a helyi egyenruhások figyelemmel követik ezeknek a kutyáknak a jelenlétét, hovatartozását, és ezt a kutyát nem ismerték, illetve interneten is hosszú ideig kerestük a gazdáját, de senki nem jelentkezett – mondta a menhely vezetője.

Június óta jó irányba halad az eb integrációja: míg az elején nagyon agresszíven viselkedett a többi kutyával, mindenikben ellenséget látott, mostanra már elfogadja a kisebb kutyakölyköket, illetve „ketrecszomszédjait” sem ugatja, támadja. Örökbefogadását amúgy nem igényelheti bárki: rátermett, felelősségteljes gazdát keresnek neki, és az sem mellékes, hogy az örökbefogadást a törvény értelmében a rendőrségen is lejelentik majd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások