Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Törlesztett adósságából a kormány, a kaszárnya építésére fordítja a pénzt az önkormányzat

Törlesztett adósságából a kormány, a kaszárnya építésére fordítja a pénzt az önkormányzat Kovászna megye

A kormány december első napjaiban 3,4 millió lejt utalt át Kézdivásárhelynek a folyamatban levő munkálatok költségeire, amely összeget az egykori Székely Katonanevelde épületének felújítására irányítottak át a képviselő-testület tagjai a szerdai rendkívüli tanácsülésen.

Hirdetés
Hirdetés

Az online megtartott ülés napirendjén nyolc tervezet szerepelt, a tanácsosok a helyi költségvetés módosításáról, illetve azoknak az európai uniós forrásokból finanszírozott pályázatoknak a meghosszabbításáról döntöttek, amelyek nem zárulna le az év végéig, ugyanakkor aktualizálták a Bod Péter Tanítóképző udvarán épülő új óvoda költségeit is.

A legfontosabb döntés arra vonatkozott, hogy a kormány által a város számlájára átutalt 3,4 millió lejt teljes egészében a helybéliek által kaszárnyaként ismert Székely Katonanevelde felújítási munkálataira csoportosították át. Az összeg elenyésző ahhoz képest, hogy a kormány több mint 20 millió lejes adósságot halmozott fel az önkormányzat irányába, amely a maga során jelentős összeggel tartozik a kivitelező cégeknek.

A kaszárnya felújítása mellett a járóbeteg-rendelő bővítésével, illetve az új óvoda építésével megbízott Conico Rt.-nek 12 millió lejjel tartozik a város, ennek egy kis hányadát tudják most törleszteni. A városvezetés azt reméli, hogy év végéig újabb összeg érkezik majd az államtól, és abból legalább a számlák egy részét ki tudják fizetni.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük