Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tolvajok „lógnak” a temetőkapun

Tolvajok „lógnak” a temetőkapun Kovászna megye

Hatékony a sepsiszentgyörgyi közös temetőben felszerelt térmegfigyelő kamerás rendszer: a lopások, rongálások száma jelentősen csökkent, amióta a temető kapujára is kifüggesztették a lefilmezett tolvajok „kimerevített” fényképeit.

Hirdetés
Hirdetés

Máthé László, a közös temetőt működtető Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője érdeklődésünkre elmondta, virágtolvajokat filmeztek le „akció” közben, ezek fotóit (amelyek részletesen ábrázolják a lopást) függesztették ki a temető bejáratánál elrettentő példaként, illetve természetesen a megyei rendőrségen is jelentették az eseteket. A kamera folyamatosan működik, ami azért is hasznos, mivel utólag könnyebb a panaszok tisztázása: korábban például azt jelezték, hogy ismeretlen személyek megrongálták a sírköveket, ám utólag kiderült, hogy a temető területére betévedt kecskék, tehenek borogatták le a azokat.

– Bürokráciai akadályok ugyan még vannak, de előbb vagy utóbb 6 hektárral bővül a közös temető területe: ennek körbekerítését tervezzük. Helyszűke miatt az utóbbi időben ugyanis csupán azoknak a családoknak adtunk el sírhelyeket, ahol már halott volt, azokat a megkereséseket pedig visszautasítottuk, ahol hosszú távon terveztek az igénylők – fogalmazott Máthé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 25., 11:51
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Jajj,szegeny gyermek,viragot vitt az “usmerosinek”,s ezek a rosszfele magyarok megvadoljak. Pedig o nem elvette,hanem akkor tette oda a viragot!