Felhívás!

Tobbmilliós beruházás

Tobbmilliós beruházás Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat nem mondott le azon tervéről, hogy terelőutat építsenek a Csíkszereda felé tartó forgalomnak. Ennek megvalósítása napirenden van a kormány asztalán, és Antal Árpád polgármester bízik abban, hogy végre el is indul a nagy volumenű beruházás.

A szállítási minisztérium terveiben szerepel a terelőút megépítése, közölte legutóbbi sajtótájékoztatóján Antal. A városvezető elmondta, nem jelentheti ki most azt, hogy az elkövetkező két évben be is fogják fejezni ezt a projektet, mivel nagyon nagy, többmillió euró értékű beruházásról van szó, de reméli, hogy rövidesen elindul. A tervek szerint a terelőút Szotyortól indulna, és a Csíkszereda felé vezető útra csatlakozna rá a Sepsi Sportaréna után.

Egy időre felfüggesztették ezt a projektet, miután három évvel ezelőtt az országos infrastruktúra-fejlesztési tervben (mestertervben) megjelent a Bákó–Brassó autópálya, és akkor úgy tűnt, van politikai akarat arra, hogy ez megépüljön, hiszen a volt Ponta-kormány azt szerette volna, hogy 2018. december elsejéig kössék össze Erdélyt Moldvával. Ha megépült volna ez az autópálya, gyakorlatilag megszüntette volna a sepsiszentgyörgyi terelőút értelmét, éppen ezért egy időre le is vették a napirendről. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.