Felhívás!

Több mint hat köbméter ajándék gyűlt

Több mint hat köbméter ajándék gyűlt Kovászna megye

Ismét sikerült a sepsiszentgyörgyiek összefogása, a Lucian Mîndruță újságíró által szervezett ajándékozási karavánhoz több százan csatlakoztak. De­cember 9-én délután megtelt a főtér emberekkel, játékokat, édességcsomagokat hoztak, amiket az ünnepek előtt osztanak szét a rászorulóknak.

Lucian Mîndruță újságíró tíz nappal azelőtt hirdette meg az ajándékgyűjtési karavánt, és csütörtökön érkezett Sepsiszentgyörgyre, hogy átvegye az ajándékokat. A kezdeményezés célja az volt, hogy minél több új játékot, finom édességet gyűjtsenek azon családok gyerekeiknek, akik nem engedhetik meg, hogy ajándékot, főleg játékot vásároljanak.

Az itt töltött két óra alatt mintegy hat köbméternyi játék gyűlt össze, a karaván során Sepsiszentgyörgyön adományoztak a legtöbben – mondta a rádiós, aki élőben jelentkezett be műsorába, és több helyit is megszólaltatott, valamint a jelenlévő gyerekek, osztályközösségek is énekelhettek. Az est folyamán megjelent a Kovászna Megyei Rendőrség kisteherautója is: ők is több száz ajándékot adtak át.

Az újságíró kérdésünkre elmondta: minden településen körülbelül 4–5 köbméter ajándékot gyűjtöttek össze, a sepsiszentgyörgyi „teljesítmény” azért kiemelkedő, mert jóval kisebb város, mint Kolozsvár vagy Nagyszeben. A rádiós magyarul köszönte meg élő műsorban az ajándékokat, mint mondta, mintegy 200 gyereknek tudnak örömet szerezni városonként, a csomagokat pedig átadták a helyi civil szervezeteknek, azok majd kiosztják az ünnepek előtt. A Szentgyörgyön gyűjtött ajándékokból brassói gyerekek is kapnak.
– Szeresd a hozzátartozóidat, maradj közel szeretteidhez, hozz áldozatot, légy nagylelkű, de lehetőleg minden nap az évben, számomra ezt jelenti a karácsony – mondta Lucian Mîndruță. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások