Felhívás!

Tisztújító gyűlést tartottak

Tisztújító gyűlést tartottak Kovászna megye

Nyolc évvel ezelőtt, 2014-ben alakult meg Zágonban az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetéhez tartozó első helyi szervezet. Úttörőként kezdte a tevékenységet, bátorságuk visszaigazolta, hogy van igény munkájukra. Tisztújító gyűlésüket július 20-án tartották a zágoni Mikes–Szentkereszty-kastélyban, ahol Csoma Ibolyát megerősítették elnöki tisztségében.

Az ünnepségen Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke elmondta, Zágon számos neves nőt adott a világnak, Szabó Katit, Kiss Manyit, de mellettük még rengeteg karakteres nő él a községben, kiknek nevét nem említik a feljegyzések, de munkájuk nyomot hagy a település életé-ben. A szervezet elnöke Csoma Ibolya maradt, ügyvezető elnöknek Beder Melindát, alelnöknek pedig Földes Líviát és Joós Krisztinát választották meg, akik csapatukkal továbbra is lendülettel folytatják hiánypótló tevékenységüket.

– Én mindig szerettem a közösségért dolgozni, számomra első a család, második a munka, harmadik a közösség. A munka és a közösségért való tevékenység egyfajta terápia, ezekbe menekülök el a világ elől – osztotta meg érzéseit Csoma Ibolya, aki kezdetek óta a szervezet elnöke, majd hozzátette, az elmúlt egy évben beszűkült a mozgásterük, de ameddig a körülmények engedik, minden hónapban lesz valamilyen esemény.

A tisztújító közgyűlésen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Szőcs Ilona csernátoni tiszteletes asszony mutatták be Székelyföld első süteményes könyvét, az Édes Ízek Székelyföldről című kötetet. A helyi gyerekek szívmelengető műsorral tették hangulatosabbá az ünnepséget. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.