Hirdetés
Hirdetés

Teszteltek Kézdivásárhelyen

Ahogy arról beszámoltuk, pénteken tesztelték a kézdivásárhelyi bíróság hat alkalmazottját és a Zarah Moden készruhagyár azon részlegének dolgozóit, ahol korábban egy munkás tesztje pozitív lett. A fertőzöttek száma hattal emelkedett.

A kézdivásárhelyi bíróságon egy személy fertőződött meg, így a vele érintkezésbe kerülő munkatársait pénteken tesztelték. Az eredmény szerint további két személyben mutatták ki a koronavírus jelenlétét.
A Zarah Moden készruhagyárban is egy személy betegedett meg, a részlegén dolgozókat biztonsági okok miatt hazaküldték. Bakk-Vitális Kinga igazgatónőtől megtudtuk: összesen 90 tesztet végeztek el az érintettek körében, sajnálatos módon még négy személy esetében riasztott a vizsgálat. A négy koronavírus által fertőzött személy mindegyike tünetmentes volt.

Hirdetés
Hirdetés

„Mivel az alkalmazottaink ebből a munkaegységből egy hétig otthon tartózkodtak, így a vállalatnál a fertőzés nem terjedhetett tovább. Természetesen továbbra is naponta fertőtlenítjük a gyárat. Továbbra is nagyon fontos, hogy nemcsak a vállalaton belül, de az autóbuszokon is mindenki tegye fel a maszkot, és tartsa be az előírt távolságot utazás közben. Európában a maszkviselésnek nincsen kultúrája, ezért sokan szégyenből nem viselik az előírt helyeken. Én azt vallom, amennyiben tudjuk, védjük magunkat és családtagjainkat a fertőzés okozta kellemetlenségektől” – vélekedik a gyár vezetője.

A céhes városban a vírus először a kórházban jelent meg, utána következett a készruhagyár, majd a bíróság. A bíróság honlapján az áll, hogy a sürgősségi eseteken kívül más ügyek iktatása csak június 28-a után lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük