Felhívás!

Tesztelnek, de nem mindenkit

Ismét végez koronavírus tesztet a Pro Vitam magánklinika a realtime PCR referenciamódszerrel – tájékoztattak. Fontos azonban tudni, hogy nem tesztelnek bárkit saját kérésre.

Hosszas bürokratikus útvesztők után ismét végeznek koronavírus tesztet a sepsiszentgyörgyi Pro Vitam magánklinika laboratóriumában, a tesztek ára pedig jóval alacsonyabb, mint korábban volt. A vizsgálat, a jelenleg rendelkezésükre álló tesztekkel 350 lejbe kerül. Ugyanakkor, a  megyei és országos közegészségügyi hatóságok által küldött mintákat is feldolgozzák majd a laboratóriumban, ezek ingyenesek.

Fejér Szilárd, a labor munkatársa elmondta: fontos tudni, hogy a tesztelés nem úgy működik, hogy bárkit letesztelnek saját kérésre.

– Csak és kizárólag a veszélyeztetett személyeket teszteljük. A kérdőív kitöltése alapján felvesszük a kapcsolatot a pácienssel, és ha úgy ítéljük meg, hogy veszélyeztetett a fertőzés szempontjából, vagy szüksége van rá például határátlépéshez, csak akkor csináljuk kérésre – mondta Fejér Szilárd. 

Akiket tesztelnek, azok számára a mintavételtől számított 24 órán belül lesz eredmény.. Negatív eredmény esetén a pácienst felhívják telefonon és elküldik emailben az  eredményt. Pozitív eredmény esetén a pácienst értesítík telefonon és a mintáját automatikusan továbbküldik a közegészségügyi hatóságnak a diagnózis megerősítésére. Ebben az esetben a hatóság rendelkezésére bocsátják a páciens minden személyes adatát, amely szükséges a következő lépésekhez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.