Hirdetés
Hirdetés

Telefonos applikáció kalauzol Kézdivásárhelyen

Telefonos applikáció kalauzol Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Kézdivásárhely önkormányzata honlappal, online brosúrával és telefonos applikációval népszerűsíti a céhes város turisztikai látványosságait. Az illetékesektől a település múlt évi turistaforgalmáról is érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

A helyi turisztikai irodában megtalálható nyomtatott változatok után online is „fellapozható” a Kézdivásárhely látványosságait népszerűsítő brosúra a kezditour.info címen, osztotta meg lapunkkal dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester. A magyar, román és angol nyelven elérhető, egyszerűen kezelhető honlapon emellett a céhes város rövid történetéről, látnivalóiról, turisztikai fogadóhelyeiről és közlekedési útvonalairól kaphatunk információkat, de kinagyítható várostérkép is segíti tájékozódásunkat. Szilveszter újdonságként megemlítette, a SmartGuide telefonos applikáció ugyancsak három nyelven kalauzolja a turistákat céhes városban, információkat nyújtva a turisztikai látványosságokról.

A közelmúltban Kézdivásárhely főterén több rangos épület közelében helyeztek el háromnyelvű turisztikai információs táblát az adott ingatlanok rövid történetével, és ez még nem minden, hangsúlyozta az elöljáró. „Hamarosan a forgalmasabb terekre turisztikai információs táblákat függesztenénk ki, illetve a turisztikai információs irodát is ellátnánk ingyen elvihető turisztikai térképekkel” – tette hozzá.

Dósa Csabától, a kézdivásárhelyi turisztikai irodavezetőjétől a tavalyi turistaforgalomról érdeklődve megtudtuk, 2022-ben 251 turistacsoport látogatott a településre, ami összesen 13.209 látogatót jelent. Közülük 4664-en tértek be a turisztikai információs irodába, ahonnan 1193 várostérképet, illetve 1969 brosúrát vittek magukkal.

„A turistaforgalom a téli hónapokban visszafogottabb, ám tavasztól beindul a folyamat, nyáron csúcsosodik ki, és egészen késő őszig számottevő” – összegzett a szakember.

Fotó: Bartos Lóránt

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások