Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

TEGA: egyes szentgyörgyiek az utcai kukákba dobják a háztartási szemetet

TEGA: egyes szentgyörgyiek az utcai kukákba dobják a háztartási szemetet Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy több utcájában is előfordul, hogy a lakók, az otthon összegyűjtött szemetet egyszerűen az utcai kosárba dobják. A TEGA köztisztasági vállalat értetlenül áll a jelenség előtt.

Hirdetés
Hirdetés

Csak az elmúlt vasárnapon öt ilyen esetet észleltek, de valószínűsítik, hogy ennél több is lehetett. „Ez szemetelésnek minősül és bírságolandó, de nem is ez a lényeg: igénytelen viselkedés” – fogalmazott Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója, hozzátéve, hogy az otthoni szemetesek átmérője rendszerint nagyobb, mint az utcai kosaraké, így aki ezekbe dobja a telt szemeteszsákot, egyben el is dugaszolja azt – egyéb már nem fog beleférni.

„Az utcai szemeteskosarak azért vannak, hogy a kis csomagolóanyagokat, mint a cigarettás doboz, papír, üdítős doboz és egyéb apróságok, beledobhassuk. Ezek az utca tisztaságát szolgálják – nem tudom megérteni azt, hogy valaki annyira lusta legyen, hogy nem képes elmenni a gyűjtőpontig, hogy ott dobja el az összegyűjtött szemetet” – fejezte ki értetlenségét Máthé László.

Aki az utcai kukába dobja a szemeteszsákot, egyben el is dugaszolja azt. Fotó: TEGA Rt.

Az igazgató szerint a jelenség időről időre felüti a fejét, de vannak olyan helyek is, ahol rendszeresen előfordul, hogy egy-egy lakó így jár el. Emiatt már arra is volt példa, hogy megszüntettek utcai szemeteskosarat, mert nem akarták közpénzen kiszolgálni az illető személy lustaságát. „Az is elképzelhető, hogy ilyenkor távolabb szereljük fel újra a kukát, de nem ez kellene legyen a megoldás. (…) Az illetőt meg kell szólítani, hogy nincsen rendben, amit csinál” – tette hozzá az igazgató.

A TEGA Rt. nyomatékosan kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy a város tisztaságának megőrzése érdekében sétáljanak el a hulladékgyűjtőig, hiszen a köztisztaság közügy, közösen kell megőrizni.

Amennyiben a jelenség folytatódik, a vállalat a térfigyelő kamerák segítségével, illetve saját kamerák elhelyezésével próbálja majd tetten érni az elkövetőket, a felvételeket pedig átadják a rendőrségnek – figyelmeztet a TEGA.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. október 18., 17:02
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Meg jo , hogy a kukaba dobjak, anno annak idejen nem kelett szelektalni es nagyobb rend volt mint most, direktor ur mikor fogjuk azt fizetni amit tenylegesen elvisznek, ertem en hogy onnek jo magas a fizetes de az nem fasza hogy akkor is fizetek amikor NINCSEN SZEMETEM, TUDJA VAN OLYAN HELYEZET IS DE A SZAMLA AZ JON HOGY FIZESSEN A BUNKO PARASZT, JO LENNE EGY 89 HOGY LEGYEN UJRA REND

  • User
   Dátum: 2023. október 21., 22:34
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Honnan lenne víz, ki szállítaná el a szemetet, hová folyna a szennylé, ha ilyenek nem lennének? Lehet gond a vezetőséggel és a hozzáállásukkal, de sóhivatalnak nevezni ezeket a szolgáltatókat…