Felhívás!

Távozó és érkező papok

Távozó és érkező papok Kovászna megye

Az erdélyi római katolikus főegyházmegye honlapja, a romkat.ro közli, hogy augusztus 1-jével milyen változásokat rendelt el dr. Jakubinyi György érsek a gyulafehérvári főegyházmegyében. A változások Háromszéket is érintik.

A honlap tájékoztatása szerint június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepén a főpásztor a gyulafehérvári székesegyházban két diakónust szentelt pappá. A szentelést követően megkapták az állomáshelyeikre szóló kinevezést, így Bereczki Attila újmisést Gelencére, Fülöp Sándor Szabolcs újmisést pedig a sepsiszentgyörgyi Krisztus király plébániára helyezte az érsek.

Farkas Zsombor gelencei segédlelkészt a csíkszeredai Szent Kereszt plébániára, Elekes Szabolcs sepsiszentgyörgyi segédlelkészt az uzoni plébániára nevezte ki.

Hajlák Attila kézdivásárhelyi segédlelkész Imecsfalván, Lukács János baróti segédlelkész Nyárádselyén, Papp Márton Imecsfalváról Csíkszentkirályban folytatja. Bene Kálmán uzoni lelkész saját döntése alapján, augusztus 1-től nem vállal lelkipásztori szolgálatot.

Változás történt a papi szenátus (Consilium Presbyteriale) esetében is, háromszéki tagok a Gyulafehérvári Főegyházmegyében 2019. szeptember 1. és 2024. szeptember 1. között: Hajdú János (Sepsi-Barcasági, Erzsébetvárosi főesperesi kerületekből), Péter Arthur (Kézdi- orbai főesperesi kerületből).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. július 9., 0:19
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Hajlak atya hatalmas veszteseg Kezdivasarhelynek! Eletet es lelket lehelt a varosba. Gyonyoru a gyerekekkel folytatott cserkeszi munka, viszont a felnottek szorulnak a legtobb tamogatasra a mai vilagban. Es ha a szulok nincsenek rendben sziszifuszi munka a gyerekekkel valo foglalkozas! Hat ezert veszteseg Hajlak atya! :((((

 • User
  Dátum: 2019. július 8., 9:05
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Hajlak pap hogy elmegy kezdivasarhelyrol,nagyon jo mert a kicsi falucskaban jobban ki tudja fejteni iroi tehetseget,tobbet tud tavol lenni a kozossegetol,egy szovval nem nekivalo Kezdivasarhely,ahol pezseg az elet az egyhaz korul es ez neki sok,hiaba hogy okos ember de neki nyugalomra van szuksege.Sokan szeretjuk de jobb ha megy!!!!!!

 • User
  Dátum: 2019. július 9., 8:44
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Küdözgetik körbe kereken a bandát ! Lökik a lökött sódert,szédítik a parasztot a papok ! A vallás is csak a pénzről szól…keresztelnek fizetsz,temetnek fizetsz,harangoznak fizetsz , adót fizetsz ,valamiből meg kell éljen a vatikáni maffia banda !