Hirdetés
Hirdetés

Tanácsülés Kézdivásárhelyen

Tanácsülés Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Rendkívüli tanácsülést tartottak tegnap Kézdivásárhelyen, a testület tucatnyi határozattervezetet tárgyalt meg. Döntés született, hogy jövő évtől két kézdivásárhelyi óvoda kiléphet a névtelenségből, illetve az is elhangzott, hogy főgimnáziummá alakulhat a Nagy Mózes Elméleti Líceum.

Hirdetés
Hirdetés

A két, eddig névtelen óvoda a kettes és a hármas nevet viseli, az előbbi a Csiha Kálmán Református Kollégiumnak, a társa pedig a Manócska Napköziotthonnak van alárendelve. A testület rábólintott arra, hogy az Iskola utcában lévő, a református papilak „tükörépületében” található tanintézmény felvegye a Bóbita nevet, míg a Benedek Elek utcában lévő bölcsődeként működő óvodát Bambira „keresztelhessék”.

Bejan András tanácsos, a Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatója közölte a testülettel, hogy a kantai oktatási intézményt át szeretnék alakítani, vissza szeretnék szerezni a főgimnáziumi státusát. Az igazgató érdeklődésünkre elmondta: az új besorolással nagyobb ázsiója lehetne az iskolának, viszont a folyamat nem egyszerű, a tanfelügyelőségtől a tanügyminisztériumig végig kell járni a procedurális lépéseket. Ez utóbbi témára soron következő Kézdivásárhelyi Körképünkben bővebben visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 16., 18:18
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Áázsió! Legalább hozzá lehet szólni! Lesz óvoda, iskola! Munkahelyek? Járható utak?! A központ és környéke a ’70 es években is jobban nézett ki!

 • User
  Dátum: 2022. december 17., 15:35
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Kezdin, A Vagohid utca es a Foldi Istvan utcak sarkahoz egy kozteri csapot szereltetett az;onkormanyzat vagy a gosp-com.Ezert a Vagohid utcat attkell majd vagni ahoz hogy a vizet ra csatlakoztassak a ;kutra;.Hamar ilyen nagy lelkuek a ;hatranyos helyzetuekkel;nem talaltak a volt Domo elotti parkolo sarkanal vizvezeteket hogy ne keljen folvagni a z uttestet.Ps:Amig a varos lakoira plusz kobmeteret [vizet]soznak ra addig a ;hatranyosak;ingyen lubickolnak majd.Alig szunt meg ott a csutortonkenti szekeres talalkozo az utcaba most ujra oda lesznek csoditve!?

 • User
  Dátum: 2022. december 18., 11:17
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A tanügy nagy korruptjai, az udemeré gépezet oszlopos tagjai is úgy akarják, akár egyetemmé is alakíthatják! Lassan az iskolák is pártfüggők lettek! Ahol nem hódoltak be ott rendszeres a nyomás!!!!!😎

 • User
  Dátum: 2022. december 18., 15:44
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Sürgősen közölje a tanügy nagy korruptjainak a listáját: 1…2…3stb…Értesítse a rendőrséget, DNA- t, természetesen mellékelve a bizonyítékokat. Hol van elnyomás?1…2…stb…Vagy ha nincsenek bizonyítékai, ne vádaskodjon, mert az borzalmasan súlyos bűn.

 • User
  Dátum: 2022. december 19., 12:31
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kezdire hany uj befekteto erkezett, hany munkahelyet letesitett?Az ipari parkok hany millio lejjel jarulnak a varos koltsegvetesehez?Hany km vizvezeteket csereltek ki az iden?hany.. hany… hany….?.?.?.Errol mikor szamol be a Hivatal????ILLENE ugyebar!