Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton tizenegyedszer BuRRogtatnak Csernátonban

Szombaton tizenegyedszer BuRRogtatnak Csernátonban Kovászna megye

Ha szeptember harmadik szombatja, akkor Csernátoni BuRRogtató, és idén a tizenegyedik gépésztalálkozóját rendezi a Haszmann Pál Múzeum.

Hirdetés
Hirdetés

„A rendezvényt az emberek szeretete élteti, hiszen akkora érdeklődés övezi, annyian szeretik, akkora csapat áll mögöttünk, hogy szinte magától működik. Nyilván rengeteg előkészítő munkával jár, a kollégáim a gépek, az udvar karbantartásán dolgoztak, magyarországi és környékbeli gépészbarátok már egy héttel a rendezvény előtt itt vannak, segítenek. Mindennek burrognia kell majd szombaton” – osztotta meg lapunkkal Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus, főszervező.

Hozzátette, tavaly több mint hatvan gép vonult fel, idén is hasonlóra számítanak. Annyi változás lesz, hogy nem a szokásos Hősök szobra–múzeum útvonalon térnek majd vissza a járművek, hanem egy nagyobb kört fognak leírni, a központi park megkerülésével a református templom irányába, a Patak utcán fognak visszaérkezni a múzeumkertbe” – hangsúlyozta.

Az érdeklődők népes seregére is gondoltak a szervezők. „Idén próbálunk abban is segíteni, hogy az ideérkező vendégek könnyebben tudjanak parkolóhelyeket találni, kérjük, figyeljék a zöldmellényes szervezőket, akik megmutatják majd, hova állíthatják meg a gépkocsikat. Lehet, hogy 100–200 métert sétálniuk kell majd a helyszínig, de azt hiszem, ez nem fog senkinek problémát okozni” – jegyezte meg.

A szeptember 16-i, szombati rendezvény délben gyülekezővel, illetve motorindítással kezdődik, majd 13 órakor a veterán traktorok tesznek egy kört Csernáton központjában. A traktorok visszaérkezése és bemutatása után a jelenlévők a cséplésbemutató és a múzeum működő stabil motrainak beindítása, bemutatása mellett az érdeklődők meghallgathatják és nézhetik a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar, a gelencei Burustyán Néptáncegyüttes és a régi magyar filmek slágereit játszó Szalonspicc zenekar produkcióit. Emellett lesz tombolasorsolás, kenyérsütés, megtekinthetik Boros László makettkiállítását, kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt a Békéscsabai Díszítőművész Szakkör és a csernátoni Szakkör vezetésével és a legkisebbek népi gyermekjátékokkal szórakozhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük