Felhívás!

Szintet lépni

Már tavaly felvetődött, hogy a Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel együttműködve nyelvoktatást szervez a város, arra a problémára válaszolva, hogy a magyar anyanyelvű fiatalok nem tudnak kielégítően románul, ezért a munkahelyeiken is beszűkülnek a nyelvtudás hiánya miatt a lehetőségeik. Csütörtöki gyűlésén rábólintott a városi tanács a román és magyar nyelvoktatás többéves programba foglalására, illetve az első tanfolyam elindítására.

A fenti gondok a tavalyi ifjúsági konzultáción derültek ki – számolt be a tanácsülésen Vargha Fruzsina alpolgármester. Ugyanekkor az önkormányzat a román ifjúság számára is megteremti a lehetőséget, hogy önkéntes alapon magyarul tanuljanak. Minderre az idén 100 ezer lejt különítettek el a költségvetésben.
A BBTE Filológia karának közreműködésével megszervezett tanfolyamok 120 órásak, az órákat április–július és szeptember–december között tartják majd a 10–14 fős csoportoknak. Személyes jelenlétet csak 20 óra kíván, ezekre a BBTE szentgyörgyi kihelyezett tagozatán kerül sor, 100 óra a Zoom-alkalmazással zajlik. A tanfolyam végeztével levizsgáztatják a résztvevőket. A városháza által nyújtott 700 lejes támogatást (a kb. 1000 lejes teljes árból) a tanfolyam végeztével folyósítják, amennyiben a hallgató bemutatja az oktatási intézmény által kibocsátott részvételi bizonylatot.

A program kedvezményezettjei a 18 és 35 év közötti, szentgyörgyi lakhelyű vagy itt élő, szakiskolai vagy középiskolai végzettséggel rendelkező személyek lehetnek. Első körben március 25-ig kell jelentkezni. További részletek a www.sepsiszentgyorgyinfo.ro weboldalon találhatók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.