Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szépül a vargyasi óvoda

Szépül a vargyasi óvoda Kovászna megye

Vargyason a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében újítják a község óvodáját, mely előreláthatólag ősszel lesz kész fogadni a falu legfiatalabbjait.

Imets Lajos polgármester érdeklődésünkre elmondta, az épület tetőszerkezete már készen van, mostanra már a kinti-benti vakolással is elkészültek.

Hirdetés
Hirdetés

Az épület feljavítása 70 millió forintjába kerül a magyar államnak, az eredetileg számolt költség viszont meghaladta a százmillió forintot, azonban a község elöljárósága a közmunkaköteles személyeket is munkára fogta, így sikerült csökkenteni a kiadásokon. Az elöljáró azt reméli, hogy később a hátsó óvodaépületet is sikerül feljavítani, azzal együtt, hogy új kaput, új játszóteret is kap.

Legutóbb tavaly szeptemberben adtunk hírt arról, hogy Kö­zép­ajtán, ugyancsak ennek a programnak a keretében teljesen megújult az óvoda- és iskolaépület. Akkor Soós Zoltán konzul azt mondta, hogy a 2016-ban indított program keretében a magyar állam 61 milliárd forintot adott a külhoni magyaroknak, a pénz felét erdélyiek kapták. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük