Felhívás!

Szépmezőt választotta a német befektető

Szépmezőt választotta a német befektető Kovászna megye

A német Rauschert vállalat Romániában kívánja továbbfejleszteni a vállalkozását, a leányvállalata helyszínének pedig a Szépmezőn található ipari parkot választotta, közölte a városháza.

A múlt héten zajló versenytárgyalást követően a vállalat 4400 négyzetméter telket kapott haszonbérbe az ipari parkban, a főépületben pedig már egy irodahelyiséget is bérelnek. A haszonbérleti szerződést tegnap írták alá, hamarosan a vállalat megkezdi a csarnok építését is. A saját csarnok építésével párhuzamosan a cég egy, már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot szándékozik bérelni a parkban, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni a termelést.

A cég az ipari kerámia területén folytat tevékenységet, a szépmezői munkapontjukon villamosságtechnikai alkatrészeket fognak összeszerelni, az első szakaszban körülbelül 20 új munkahelyet teremtve a helyiek számára. „A Rauschert vállalat azon döntése, hogy ipari parkunkba fektet be, megerősíti napi erőfeszítéseinket. Célunk egy olyan környezet megteremtése, amely elősegíti partnereink tevékenységének fejlődését ” – hangsúlyozta Miklós Zoltán, az Ipari Park igazgatója.

A német Rauschert cég több mint 120 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki kerámia-alkatrészek gyártásában.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.