Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentírás a kukákon

Szentírás a kukákon Kovászna megye

Szerdán délután a Kézdivásárhely különböző részein található kukákat ellepték a Bibliából kimásolt idézetek, oltásellenes kérdésekkel spékelve. A képekre többen felfigyelték, és sokunkban felmerült a kérdés, hogy mi is ezzel a cél, és miért pont a kukákra kellett a Szentírásból kivett sorokat felragasztani? Kíváncsiságból körbesétáltunk a városban, és kikértük néhány ember véleményét ezzel kapcsolatosan.

Hirdetés
Hirdetés

– Az egész világon ez a fő téma, mindenhol ez jön szembe velünk, és igazából bármennyire is súlyos a helyzet, de a legsúlyosabb és ami a legelveszettebbé teszi az egész helyzetet, az a negatív hozzáállás az emberek részéről. Nem értek teljesen egyet azzal, hogy Istent és a Bibliát is bele kell vonni ebbe a helyzetbe, főleg nem egy olyan témában, ami mindenkinek magánügye. Ne akarjuk meggyőzni egymást, hogy mi jó, és mi nem. Ha valaki be akarja oltatni magát, az tegye meg, ne Isten miatt és ne mások véleménye miatt; de ha nem akarja, akkor hagyjuk, hogy azt tegyen, amit jónak lát, mindenféle ítélkezés nélkül – mondta a sporttáskával a hátán sétáló Orsi, aki edzésre sietve, kicsit megbotránkozva fejtette ki véleményét.

Akadtak olyanok is, akik úgy vélték, ha a kormány kötelezővé tenné az oltást, akkor már csak a Jóisten segíthet rajtunk. Mások meg épp az oltás helyességét bizonygatták.

– Szomorúnak tartom, hogy miközben naponta több százan halnak meg, és több ezren küzdenek az éle-tükért az ország kórházaiban, egyesek még mindig a védőoltások ellen kampányolnak. Az már csak hab a tortán, hogy ehhez a Szentírást is felhasználják, kiforgatva annak szövegét, amikor nyilvánvaló, hogy Jézus korában sem a koronavírust, sem a vakcinákat nem ismerték – háborgott munkából hazafele tartva, az utcán elcsípett fiatalember.

Tegnap délután az idézetek még ott díszelegtek a kukákon. Remélhetőleg ma a Gosp-Com is „észbekap”. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 8., 9:57
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Na még ez kelett, jusson el a hit gyülekezetébe is ez a Szentírásból ki írt sor,, tonboljanak a volt kórház épületébe, tapsoljanak

 • User
  Dátum: 2021. október 8., 9:02
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ilyenkor hol van a HELYI RENDORSEG? Szerintem az o dolguk lenne megkeresni , hogy ki hasznalja reklamfeluletnek a kozvagyont. Vagy ok csak azt lesik, hogy ki nem vett parkolojegyet?

  • User
   Dátum: 2021. október 8., 21:02
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Nemcsak a helyi rendőrség kellene utánanézzen, hogy ki használta vallási propagandára és oltásellenes buzdításra a kukákat, hanem a helyi egyházaknak is el kellene ítélniük Jézus belekavarását a félrevezető szándékba és kukán való megjelenítése miatt.

 • User
  Dátum: 2021. október 8., 9:20
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Porlasszátok csak magatokat tovább ,aztán nem lesz aki énekeljen,majd csak a kántor fog énekelni…Ott a.jó példa,valami Erno Kovacs -így írja a nevét és nagy oltásellenes volt és Sosokát ölelgette(nem érte be a derekát a képen!),de mit ad Isten,elkapta a „nem létező” vírust ,lélegeztetőgépen van,most meg szórja a fejére a hamut és védőoltásra búzdít.Sajnos Székelyföld a 20%
  alatti oltással a legelmaradottabb megyékkel versenyezik…mentálisan is!

 • User
  Dátum: 2021. október 8., 14:57
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A megkérdezették sorrendjét cseréljük fel,jó? Az első hozzászólót tegyük a végére és akkor már más lesz a cikk végkicsengése…

 • User
  Dátum: 2021. október 10., 21:43
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Azután azt mondta Jézus mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét mindennap, és kövessen engem!
  Mert aki meg akarja tartani a maga életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem, az megtartja azt.
  Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, önmagát azonban elpusztítja vagy elveszti?
  Mert aki szégyell engem és az én beszédemet, az Emberfia is szégyellni fogja azt, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében.

 • User
  Dátum: 2021. október 11., 9:15
  ÉRTÉKELÉS: 3

  „Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.”
  „Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
  Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.”