Felhívás!

Szent Bertalan-napi búcsú

Tegnap délelőtt 11 órakor kezdődött Kézdiszárazpatakon az egyházközösség védőszentjének, Szent Bertalannak az ünnepe. Bartos Károly sárfalvi plébános mondott szentbeszédet, és igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy életünk során igaz embernek kell lennünk.

A szentmisét Csomós László berecki plébános gondolatai indították. Azért gyűltünk össze erre a búcsús ünnepségre, hogy megköszönjük Istennek Szent Bertalan védőszentünket, azt a Jézus iránti leghűségesebb barátot, akitől nekünk is tanulnunk kell, mondta.

– Az apostol élete végéig szerette az Úr Jézust, és életét adta Krisztusért. A mai világban a keresztényeknek egyre inkább kell félniük, ha hitüket gyakorolják, és sokan ki vannak téve annak, hogy kivégzik őket. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még nem kell fegyver elé álljunk, viszont egymás elé kell állnunk – hívta fel a figyelmünket a plébános, hozzáfűzve azt is, hogy a mai világban jó lenne úgy állni egymás elé, mint szerető ember, szerető testvér, mint jó barát.

A sárfalvi Bartos Károly plébános beszédét arra építette fel, hogyan legyünk igazi és keresztény emberek.
– A kereszténység útja azzal kezdődik, hogy először is igaz embernek kell lenni, és erre fog majd felépülni az istenes igazi élet. De az igaz ember csak Atyánk által tud ide eljutni – fogalmazott.
Igyekezett felhívni a hívek figyelmét arra is, hogy ha még nem találtuk meg Krisztust, ha még nem vagyunk elkötelezett katolikusok, akkor valójában még nem kerestük szívből az Urat.
A szentbeszéd gondolatai mindenki számára tanulsággal szolgáltak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.