Felhívás!

Szeméttel elárasztott kuckó

Szeméttel elárasztott kuckó Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi, Templom utcai 38-as tömbház zöld kuckós szeméttárolójánál napok óta áldatlan állapot uralkodik, a megyeszékhelyi Tega Rt. köztisztasági vállalat emberei a gyújtőhelyet lelkiismeretesen ürítik, ám a mellette eldobott limlomot hanyagolják. Utánajártunk a megoldásnak.

Lapunk arra volt kíváncsi, hogy miért nem szállítják el a limlomot a Tega Rt. alkalmazottjai, s azt is firtattuk, hogy mennyire szabályos a méretes hulladékhalom kuckó melletti leürítése. Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője érdeklődésünkre elmondta, zajlik a lomtalanítás, így a 0267.310.123-as telefonszámon is lehet jelezni, ha méretesebb darabok (székek, műanyagládák) kerülnek szemétre, és az illetékesek elszállítják a helyszínről.
– A kuckót kiürítő alkalmazot­tak­nak kellett volna jelezniük a nagyobb volumenű hulladékot, de ezt a tömbházbeliek – konkrétan a szemetet kirakó személy – is közölheti telefonon – magyarázta Máthé.
Megtudtuk, az említett helyszínen júniustól bővítenék a hulladéktárolókat: a lebomló szemetet is külön konténerekbe gyűjtenék, elsőként itt szerveznék át a zöldkuckós programot. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.