Hirdetés
Hirdetés

Százak délutáni oktatásban

Százak délutáni oktatásban Kovászna megye

Ez évtől jelentősen megnőtt a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi családsegítő ágazatának munkája, mivel a támogatóknak köszönhetően a tavalyinál sokkal több, húsz településen működtethetik a délutáni oktatást. Segítő lendületüket a kéthetes kényszervakáció sem törte le.

Hirdetés
Hirdetés

Bár éppen csak megkezdték az after school programot, a kényszervakáció miatt meg kellett szakítani e tevékenységet, mely tulajdonképpen a tanfelügyelőség hatáskörében zajlik, törvényi szabályozás mellett. Maksán, Csernátonban, Kézdivásárhelyen, Nagyajtán, Árkoson, Sepsiszentgyörgyön, Uzonban, Dálnokon, Gelencén, Bölönben, Zágonban és Gidófalván már október elejétől működött a délutáni oktatás, Baróton és a környékbeli falvakban, továbbá Illyefalván, Kökösben, Polyánban és Kommandón e hónap elején tervezték megkezdeni, egyhetes csúszással azonban ezek is működni fognak.

Mint Torma Vera, a Diakónia gyermek és családsegítő ágazatának igazgatója elmondta, 42 csoportban összesen 615 gyermek kap a napi meleg ebéd mellé jó szót, segítséget a tanuláshoz, a felemelkedéshez egy lehúzó élethelyzetből. Mindezt a megyei és helyi önkormányzati támogatásnak, a Diakónia Alapítványnak és a svájci egyházak segélyszervezetének köszönhetően. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások