Felhívás!

Segítő kéz a kóbor állatoknak

Segítő kéz a kóbor állatoknak Kovászna megye

A téli ünnepek alatt sokakat elfog az adakozási kedv, valamiféle jót tennének egyesek, de sokszor nem is tudják, miként járjanak el. Legtöbben elsőre embertársaikat segítenék, de érdemes fontolóra venni, és segíteni kell az utcára kidobott állatokon is. Miként segíthetünk hasznosan a kóbor állato­kon? Erre kerestük a válaszokat.

Több megyebeli állatvédővel egyeztettünk, és kiderült, hogy a maguk módján ők is igyekeznek segíteni a sepsiszentgyörgyi Amy állatvédő egyesületnek, így hát Póra Kingát, az egyesület elnökét kérdeztük.

– Jelenleg több mint 100 kutyát és 2 macskát látok el, gondozok, ápolok. Igyekszem örökbe is adni, főképpen a kölyköket. A nagyobbak között szép számban akadnak olyan egyedek, amelyeknek már nincs sok esélyük az örökbefogadásra, antiszociálisak, netán túl öregek, vagy betegek ahhoz, hogy új családra leljenek. Fontos a segítség, hiszen az ételen kívül mindig akad törleszteni való: jelenleg megmentett kiskutyákat kell beoltassak, menedékhelyet alakítanánk ki, és sorolhatnám.

Aki adakozna, az könnyen megteheti ezt, hiszen a Sepsi Value Centernél lévő Agroland üzlethez is lehet élelmiszert, vagy bármit (pokróctól egészen a konzervekig, mindent) vinni a kutyáknak, macskáknak, mi több, onnan is lehet vásárolni, és hátrahagyni az egyesületnek, de az újnegyedi Zoomie Pet Shopnál is lehet vásárolni, és hátrahagyni élelmiszereket, továbbá a Bertis üzletekben, és máshol is vannak pénzgyűjtő dobozok (a pontos helyekről az Amy Facebook-oldalán lehet tájékozódni, és ugyanitt lehet megtudni a banki számlaszámokat is: https://www.facebook.com/Asociatia-pentru-caini-fara-stapan-AMY-1618723235104920/). Aki velem személyesen szeretne találkozni, és nekem adná át az adományt, az megteheti előzetes egyeztetés után, nyugtát adok az összegre, de szponzorszerződést is köthetünk cégekkel, és sorolhatnám a lehetőségeket – avatott be Póra.

Kiderült, hogy a járványhelyzet miatt kialakult bizonytalanságok mellett is szép számban akadnak olyanok, akik az utcára kidobott, majd megmentett állatokat támogatják, az állatmentők életét könnyítik, de továbbra is elkel bármilyen kis segítség, így a párlejestől egészen a jelentősebb összegekig, mindent megköszön az Amy. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. december 2., 22:59
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Gratulálok Kingának sok erőt kívánok, hogy továbbra is tudja végezni ezt a hatalmas és szükséges munkát.Minden állatbarátnak, segítőnek sok jót kívánok.Még jó, hogy vagyunk jók is ebben az embertelen világban és másokkal is tudunk törődni mert azt a szeretetet amit egy állattól kaphatunk semmivel nem lehet pótolni.És ki tudja talán azt a napot is megérjük amikor a petárdák,pukkanók, tűzijátékok nem kergetik őrületbe a szegény állatokat- mert én már égnek álló hajjal gondolok arra, hogy hamarosan mennyi félelmet és stresszt fognak átélni az állatok, akár kutyák, akár macskák akár madarak legyenek.

 • User
  Dátum: 2021. december 3., 21:22
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hatalmas elismerés e törékeny hölgynek!!Az allatrendorseg munkájáról semmit sem hallani!Nagyon kellene az ellenőrzés a falvakban,mert rengeteg a lánc végen, ház nélkül tengődő kutyus,itt a tél!Legalább figyelmeztetni kellene a gazdákat!!Hét rendőr kapja ezért a fizetését,hogy nemigen csinálnak semmit!!!!

 • User
  Dátum: 2021. december 6., 20:57
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Sajnos vannak olyan embernek nem nevezhető szülemények akik másképp nyújtanak “segítő kezet”.Ma reggel ledöbbentett amikor egy ismerős kutyáról érdeklődtem és a gazdája elmondta szeme láttára ütötték el.Mi több még visszahajtott és másodszor is átment rajta.Nyomorult kutyának esélye sem volt, hiába próbált menekülni az első elütés után.A hölgy azt mondta azt a kutyasírást és a látványt nem tudja felejteni én meg arra nem tudok választ találni mit lát az ilyen -és még állatnak sem tudom nevezni, csak isten egy elcseszett munkájának ezt az egyént.Nagyon messze vagyunk mi még a civilizációtól és attól, hogy az ilyenek börtönben rohadjanak, gondolom emberrel is ugyanezt képes lenne megtenni. Senkinek sem ártott a kutya, sokszor hazakisért, megsimogattam, beszélgettem vele, nagyon szép példány volt.Egyedüli bűne, hogy nem tartották méter láncra kötve.Falun sajnos sokszor látom amint képesek elgázolni egy macskát vagy kutyát csak a szórakozás vagy a babona kedvéért.Jó lenne ha a rendőrség is éberebb lenne.