Hirdetés
Hirdetés

Segített a kormány a kivitelezőkön

Tegnap, október 4-én rendkívüli ülésre hívta össze tagjait a Kovászna Megyei Tanács, hogy a határidőn belül felterjessze a kormánynak a megyében az Országos Helyi Fejlesztési Program támogatásával finanszírozott, valamint az uniós projektek módosított költségvetését, amelyre az anyagárak rendkívüli megugrása miatt volt szükség.

Hirdetés
Hirdetés

A Fejlesztési Minisztérium ezzel kapcsolatos határideje október 5-én jár le – indokolta a rendkívüli ülést Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az egész országban problémát okozott az építőanyagok utóbbi hónapokban, években bekövetkezett nagymértékű megdrágulása, ami az építési munkálatok kivitelezőit nagyon nehéz helyzetbe hozta, a csőd szélére sodorta. Ezért egy hónapja az RMDSZ kezdeményezésére miniszteri rendelettel lehetőséget adtak az önkormányzatoknak arra, hogy ezeket a költségeket aktualizálják, és az árkülönbséget beépítsék a projekt elszámolásába.

A hétfői rendkívüli ülésen a tanácstagok jóváhagyták a Bodzaforduló – Nagyborosnyó közötti útszakasz kivitelezési árainak módosítását, és a további költségeket (az emelések maguk után vonják bizonyos illetékek emelését, amelyek nem elszámolhatók a pályázati keretből, a megyei önkormányzat állja őket), a Maksa-Besenyő közötti útszakaszon és a maksai hídon dolgozó kivitelezővel kötött szerződésben foglalt árak emelését, valamint a Dr. Fogolyán Kristóf megyei kórház sürgősségi eseteket fogadó egységének bővítése és mentőautó hozzáférési útvonal készítése című pályázat keretén belül a szerződés árainak kiigazítását.

Egy másik tanácshatározattal döntöttek arról is, hogy a kormánytól kapott 45 ezer lejjel megnövelik a megye költségvetését. Ezt az összeget célirányosan kapta az önkormányzat az Uzon és Bikfalva közötti útszakasz kijavítására, amelyben tetemes kárt tett a június közepi árvíz. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük