Hirdetés
Hirdetés

Schnitta-versenyen izgulhatnak a diákok

Schnitta-versenyen izgulhatnak a diákok Kovászna megye

November 23–24-e között Sepsiszentgyörgyön, a Schnitta Sámuel Éttermi Emlékverseny regionális szakaszán méretik meg a leendő székelyföldi cukrászok, szakácsok, pincérek szaktudása. A verseny helyszíne a Berde Áron Kereskedelmi és Közigazgatási szakközépiskola lesz.

A szentgyörgyi Művészeti és Népiskola második alkalommal szervezi meg a vendéglátóipari-szakos középiskolásoknak a Schnitta-versenyeket, a székelyföldi szakasz legjobbjai képviselik majd Erdélyt az idén Szolnokon megrendezendő döntőben.

– A mieink számára ez egy tanulási folyamat. Míg nálunk még egy 20-30 éves tananyagot tanulnak, és az iskolák felszereltsége is kívánnivalót hagy maga után, ott az európai trendekkel, a legmodernebb konyhatechnológiai folyamatokkal, eszközökkel is napirenden vannak – mondta Gáj Nándor igazgató.

Eddig Udvarhelyről, Csíkszeredából, Csíkszentmártonból, Kovásznáról, illetve a szentgyörgyi Constantin Brâncuși és Berde Áron szakközépiskolákból egy-egy csapat jelezte részvételi szándékát. A két szakácstanulóból, 2 pincérből, 1 cukrászból álló csapatok három menüsorból, ugyanígy három desszertből egyet választhatnak, majd azt a megfelelő módon tálalniuk kell, a pincéreknek ezen kívül egy-egy alkalomhoz illő terítést is prezentálniuk kell, eközben pedig angol- és német nyelvtudásukra is szükségük lesz. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük