Felhívás!

Sárkány helyett jég

Sárkány helyett jég Kovászna megye

Egy nagyobb méretű, 20×40 méteres, mobil jégpályát építenek a Kovászna Megyei Prefektúra épülete előtti téren, ahol a sepsiszentgyörgyi önkormányzat eredetileg egy sárkányra emlékeztető térplasztikát tervezett kialakítani, de a prefektus megtámadta a szóban forgó terület rendezési tervét.

Mint ismert, a megyeszékhelyi önkormányzat évekkel ezelőtt vásárolt két mozgatható műjégpályát: az egyik a tavaly télen a város főterén működött, a másikat pedig a Vadász utcai sportcsarnok mellett, önkormányzati tulajdonban levő területen szerelték fel.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 2008 decemberében vásárolt, két kisebb méretű pálya „élettartama nagyjából kifutott”, ezért úgy döntöttek, hogy amennyiben valamely más önkormányzat igényt tartana rá, akkor átadják.

– Annál is inkább, hogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia programja keretén belül mi kaptunk egy új, standard jégkorongpálya méretűt, amelyet a Sepsi Aréna mellett fogunk felállítani, és az aréna beruházási részeként pedig egy 20×40 méteres új jégpályát”, magyarázta a városvezető, aki szerint az utóbbit a főtéren, a prefektúra és a megyei tanács előtti övezeten szerelik fel. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.