Felhívás!

RÖVIDEN

Gyalogátjárón gázolták el

Augusztus 20-án értesítették a kézdivásárhelyi rendőröket arról, hogy egy gya­log­átjárón közúti baleset történt. A helyszínen kiderült, hogy egy 65 éves nő éppen a Csernátoni úton, egy zebrán kelt át, amikor elütötték. A balesetet okozó haszonjárművet, a furgont egy 38 éves férfi vezette. A baleset során a gyalogos súlyosan sérült, ezért kórházba szállították. 

Karton-számtáblás autó a forgalomban

A közlekedésrendészet egyik járőrcsoportja Alsócsernáton területén, a 11-es or­szág­úton furcsa rendszámú gépkocsit észlelt és állított le. A rendőrök meglepődve látták, hogy a Brassó irányából Kézdivásárhely felé tartó autó rendszámát valakik kartonlapra írták, nyomtatták, és a szám nem szerepel a romániai adatbázisban. A 35 éves gépkocsivezető nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért van házi készítésű forgalmi számtábla az autón. A rendőrök gyorsan kinyomozták, a jármű a távoli Dániában volt kivonva forgalomból, az autós emiatt használt hamis számtáblát. A férfi ellen forgalomba törvényesen be nem jegyzett és hivatalos rendszámmal nem rendelkező gépjármű közúti vezetésének címén indult bűnvádi eljárás. 

Erdőre, fára vigyáznak

Az elmúlt héten újabb összehangolt őrjáratokat végzett a háromszéki csendőrség, rendőrség, erdészet és erdőőrség. Fókuszban volt ezúttal Kézdivásárhely és Barót, valamint a két város övezete. Több mint 70 személyt igazoltattak, 41 gépjárművet és 14 céget ellenőriztek. Az észlelt szabálysértésekért kiszabott 30 pénzbírság összege meghaladja a 32 ezer lejt. Elkoboztak 15 köbméternyi faanyagot 5251 lej értékben. Az összehangolt őrjáratokban 23 rendőr, 18 csendőr, 3 erdészeti és 1 erdőőrségi illetékes vett részt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.