Felhívás!

Robotoké(is) a jövő

Robotoké(is) a jövő Kovászna megye

Robotépítő és -programozó klubot indítanának a baróti Gaál Mózes Általános Iskolánál. Ennek érdekében Jakab Zoltán informatikatanár, az ötlet kezdeményezője, pályázatot nyújtott be az OMV Petrom által finanszírozott RO Smart în Țara lui Andrei elnevezésű versenybe, melynek tétje akár 45 ezer euró is lehet.

Jakab Zoltán elmondta, hogy az elméleti klubtevékenységhez interaktív táblát, hordozható számítógépet, a gyakorlati tevékenységekhez pedig különböző szerszámokat, 3D nyomtatót, és az elektronikus eszközök vezérléséhez szükséges fejlesztőplatformot vásárolnának.
– Az informatikának kétségtelenül jövője van, jelenleg is nagy a munkaerőhiány a piacon. Az ötödik osztálytól már informatikát tanuló diákoknak tizenkettedik osztályig sok mindent lehetőségük van megtanulni, elsajátítani ezen a területen – mondta.
A baróti Roboklub keretében a diákok a tervek szerint egy saját ötleteik alapján készített robotot szerelnének össze, és ha minden jól megy, távlatilag akár az is elképzelhető, hogy helyi vállalkozásoknak készítsenek robotokat. A pályázat részletesebb leírását megtalálni a taraluiandrei.ro honlapon, ahol egy szavazattal támogatni is lehet az ötletet. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.