Felhívás!

Rendhagyó órák és közös himnuszéneklés 

Rendhagyó órák és közös himnuszéneklés  Kovászna megye

A Székely Mikó Kollégium fennállásának 160. évfordulós ünnepsége kezdődött tegnap az iskolában. Az ünnepség november Imre napján kezdődött gróf Mikó Imre emlékére, és februárig tart. Ez idő alatt különböző eseményeket szerveznek az iskolában, különös figyelmet fordítva az alapítókra – mondta dr. Kondor Ágota igazgató.

Tegnap az iskola apraja-nagyja, diákok, tanítók, tanárok és más alkalmazottak, valamint a véndiákok gyűltek össze az udvaron közös himnuszéneklésre, de a kisiskolások puzzle darabokból az iskola címerét is kirakták. Dombora Anikó énektanár, kórusvezető irányításával énekelték el az iskola ötvenéves himnuszát a résztvevők, a karvezető pedig elmondta: soha nem volt még ekkora kórusa. A közös éneklést drónfelvételen örökítették meg, a diákok pedig többször is előadták a dalt. Az ünnepségen jelen voltak a himnusz alkotói, Czegő Zoltán és Dancs Árpád (képünkön), akik kihangsúlyozták: a diákok büszkesége élteti ma is ezt a szerény, de mégis erős kis dalt.

A helyszínen Iskola Másként napot tartottak: az elemi osztályosoknak véndiákok adták át a szellemi stafétát, és beszélgettek arról, hogy miért lettek mikós diákok. A nagyobb osztályok tanulói számára rendhagyó osztályfőnöki órákat szerveztek, meghívottak emlékeztek az Alma Materre, de filmvetítés és konferencia is zajlott.

A program részét képezte séta a városban, amikoris a tanulók felkeresték a névadó és az iskolához fűződő híres személyiségek szobrait, a nagyobb diákok pedig megkoszorúzták a mikós tanárok sírjait. Ezeket a sírokat Rab Sándor történelemtanár térképezte fel, az iskola pedig alapítványi pénzből hozatta rendbe. A Mikó Imre-szobor előtt az iskola diákjai ültek, hangszóróból pedig bárki meghallgathatta az iskola alapításának történetét, kérdésekre pedig a szolgálatos diákok válaszoltak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 7., 20:02
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Gondolom, azért tolják előre, mert tolni hátra nem lehet, sem oldalra, csak előre, és rövid o- val. Bocsáttassék meg két értékes embernek, hogy már nem fiatalok. Az udémérézést elővenni pedig ebben a témában is, az értelmetlenség világrekordja.

 • User
  Dátum: 2019. november 8., 8:56
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Gondolom, azért tolják előre, (rövid o- val) mert tolni hátra nem lehet, esetleg csak húzni. És bocsáttassék meg két értékes embernek, hogy már nem fiatalok. Az udemerézést pedig belekeverni egy ilyen eseménybe is, elnézést, de az ökörség világrekordja.