Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rend van és béke

Rend van és béke Kovászna megye

Torockón ülésezett az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos választmánya. Bálint József Kovászna megyei elnök szerint a párton belül „rend és béke van”, nyugodt körülmények között készülnek a jövő esztendei helyhatósági választásokra.

Az országos választmány elfogadta Mátis Jenő leköszönő elnök jelentését, majd az aktuális belpolitikai ügyek megvitatására került sor, elsősorban a Magyar Polgári Párttal (MPP) megkötendő országos koalíciós megállapodás megvalósítására.

Hirdetés
Hirdetés

– Erre igenis van esély, hiszen ha az MPP vezetői véletlenül elővennék alapító okirataikat, amelyekben megfogalmazták egykor az alapelveket, akkor nagyon hamar rájönnének, hogy – elvben – sokkal közelebb állnak hozzánk, mint az RMDSZ-hez. Véleményem szerint ez a két ajándékba kapott parlamenti képviselői hely köti a vezetőséget az RMDSZ-hez, de az MPP tagok többsége nem támogatja ezt az összeborulást – mondta el megkeresésünkre Bálint József.

A megyei elnök szerint az államelnöki választással „nincs, mi dolguk legyen”, a 2020-as helyhatósági választásokra kell felkészülni – de arra nagyon.

Az EMNP országos választmányának élére Tőkés Lehel gyergyószéki elnököt választották, alelnöki megbízatást pedig Lőrincz Árpád udvarhelyszéki elnök kapott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük