Felhívás!

Régi álom vált valóra

Régi álom vált valóra Kovászna megye

Vasárnap ünnepelt Lécfalva, felavatták a helyi önkormányzat által állíttatott székelykaput a település Várhegy felőli bejáratánál.

A Varga Ernő csernátoni faragómester által készített tanór-kapu állítását a helyi RMDSZ kezdeményezte, a polgármester, valamit a testület jóváhagyásával.

A falu apraja nagyját Ilie Nicoale borosnyói elöljáró köszöntötte, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy ott lehet a rendezvényen, ugyanakkor hangsúlyozta, fontos esemény a közösség életében, mert a kapu állításával régi óhaja teljesült a falunak.

– A székelykapu mutatja a jövőnket is, hogy meg akarunk maradni itthon magyarnak, ápolva anyanyelvünket, hagyományainkat. Van jövő itt Lécfalván, van jövő Nagyborosnyó községben. Összefogva, egymást segítve – hangsúlyozta Kanyó Antal alpolgármester.

Dénes László helyi tanácsos a falu nevében mondott köszönetet a megvalósításért. A fent nevezett három személy elvágta a piros-sárga-kék avatószalagot, majd Péter Barna lécfalvi plébános megáldotta a kaput. Szavalatot mondott a helyi Dénes Edit, zenélt a lécfalvi fúvós­zenekar Kertész Barna vezetésével. A rendezvény a székely és magyar himnuszok eléneklésével zárult. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások