Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Panasz víz- és iszaptenger miatt

Panasz víz- és iszaptenger miatt Kovászna megye

Miután minden lehetséges hivatalt lejárt, jobb híján a nyilvánossághoz fordul Erdő Károly, a kézdivásárhelyi Vasút utca egyik lakója. A férfi a szülői házba költözött, de pár éve az esőzések miatt csak keserűség az élete.

Hirdetés
Hirdetés

A Vasút utca 54. szám alatti porta bejáratához több méteres kerülővel lehetett eljutni: a gabonaraktár szomszédságában lévő ingatlan előtti járdát és az úttestet vastag iszap borította. Kedden jelentős mennyiségű csapadék zúdult le a céhes városban, de a ház tulajdonosa szerint nincs szükség felhőszakadásra: egy csendes zápor után is vízben úszik a kanyar, ezt videofelvételen mutatta a kárvallott, aki több ízben, így a tegnap is riasztotta az illetékeseket, akik ki is szálltak, majd némi vállvonogatás után – nincs semmi gond – otthagyták iszapostól, a víz által „megfésült”, szeméttel teli udvarral.

„Muszáj volt a sajtóhoz forduljak, sem az önkormányzattól, sem a vízművektől nem kaptam érdemi biztatást. Eleget mondtam, hogy amíg nem készült el az új csatornarendszer, addig nem volt gond. Nem tudom, mit tudtak csinálni, de a két egymással szemben lévő lefolyó nemhogy elnyeli, hanem egyenesen duvasztja ki a vizet, ami veszi fel a házat. A pince lejárópadkái elrohadtak, a ház sarka megrokkant, a járda lesüllyedt. A fal ázik át, salétromosodik. Ha békés úton nem tudom ezt kijárni, akkor beperelem őket, muszáj lesz. Csak az a gond, hogy két-három év alatt, míg lezajlik egy ilyen jogi eljárás, addig a szüleim háza tönkremegy. Nem csak ez az egyetlen gond. Egy másik lefolyót kitakarítottam, kupacba lapátoltam a hulladékot. Kértem az utcaseprőket, hátha elviszik. Erre kaptam egy beköpést, „kapd be a f…m”. Azóta a gyom kinőtt a kupacból. Ilyen ez a város” – magyarázta keserűen Erdő Károly, aki azt már nem is reméli, hogy miután a jó fokos réteg iszapot összetakarítja, valaki elviszi.

A gond a panaszos szerint egyrészt az, hogy az úttest nagyon magas. „Régen az ablakon lábhegyre állva lehetett benézni. Most meg simán be lehet kukkintani. Valami gond van amiatt is, hogy a víz itt összegyűl, tervezési hibára gyanakszom” – mondotta.

A panaszossal együtt mi is kíváncsian várjuk a szennyvíz elvezetésével foglalkozó cég álláspontját. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. augusztus 26., 15:13
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kezdin nagyon sok vizelvezeto akna mar evek ota elvan dugulva[gyarak utca]de ez nem erdekel senkit!!! A volt uzemi rendelok elotti jarda mar n-edik szer van beszakadva,eddig par kobmeter kaviccsal foltoltottek de ujbol es ujbol a vizelmossa,DE SOHA ki nem astak hogy megszuntessek a problemat.

 • User
  Dátum: 2022. augusztus 27., 16:00
  ÉRTÉKELÉS: 4

  MIERT ERDEKE AZ rmdsz-nek hogy igy lezullesztette a varost???Valamikor szinte elso volt a szekely varosok kozott mara a legutolso!!!Ezt biztosan nem kozli a udmr szocsove!!!